Δημόσια προσφορά για νέες μετοχές της Diana Shipping

Δημόσια προσφορά για νέες μετοχές της Diana Shipping

284
Δημόσια προσφορά για νέες μετοχές της Diana Shipping

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς νέων μετοχών προβαίνει η Diana Shipping Inc. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ανέλθει σε $70 εκατ. με option απόκτησης εντός 30 ημερών νέων κοινών μετοχών $10,5 εκατ. επιπλέον.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Συμεών Παληός, καθώς επίσης και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, έχουν ήδη συμφωνήσει τη συμμετοχή τους κατά $20 εκατ.

Η ρευστότητα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση τριών μεταχειρισμένων πλοίων ξηρού φορτίου και συγκεκριμένα δύο Post-Panamax και ενός Kamsarmax, κατασκευής 2013. Τυχόν υπόλοιπα που θα προκύψουν θα καλύψουν τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρείας.

Η BNP Paribas Securities Corp. είναι επικεφαλής διαχειρίστρια της δημόσιας προσφοράς, ενώ συνδιαχειρίστριες είναι ακόμα οι Wells Fargo Securities LLC και Clarksons Platou Securities, Inc.

 

Φωτό: dianashippinginc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.