Άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στην ελληνική κρουαζιέρα

Άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στην ελληνική κρουαζιέρα

164
Άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στην ελληνική κρουαζιέρα

Την Παρασκευή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από την Celestyal Cruises ειδική εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας από 250 Κινέζους επιβάτες που θα πραγματοποιήσουν τριήμερη κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί το άνοιγμα της ελληνικής κρουαζιέρας για τους Κινέζους στο Αιγαίο με πρωτοβουλία της Celestyal Cruises και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υποδοχής, η Διοίκηση του ΟΛΠ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Capt. Fu Chengqiu απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises, κ. Κυριάκο Αναστασιάδη για να επιβραβεύσουν τη συνολική πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας που κατέχει το 70% του homeporting της κρουαζιέρας, ενώ αποτελεί συγχρόνως σταθερός χρήστης του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Αναστασιάδης καλωσόρισε αρχικά τους Κινέζους επιβάτες, σημειώνοντας πως «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε το πρώτο οργανωμένο γκρουπ από την Κίνα, ύστερα από συστηματική προσπάθεια να προωθήσουμε σε αυτή την αγορά τις ομορφιές της χώρας μας μέσω της ελληνικής κρουαζιέρας». Ο ίδιος προσέθεσε ότι στόχος της Celestyal είναι να χτίσει συστηματικά τη ζήτηση για κρουαζιέρα και να επιτύχει μέχρι το 2021 να διακινεί ετησίως 50.000 επιβάτες. Για το 2017 η εταιρεία αναμένεται να υποδεχτεί γύρω στους 2.000 Κινέζους επιβάτες.CeleStyal_Olympia_China_01

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στη Διοίκηση του ΟΛΠ και στον Capt. Fu Chengqiu για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της εταιρείας να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, Capt. Fu Chengqiu, στον δικό του χαιρετισμό τόνισε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί σημαντικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα και μετά τη συνεργασία ΟΛΠ και Cosco χτίζεται μια νέα γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας έγινε, επίσης, γνωστό ότι από το ερχόμενο φθινόπωρο η αεροπορική εταιρεία «Air China» θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο προς την Αθήνα. Ο Capt. Fu Chengqiu ανέφερε, τέλος, ότι η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία και γι’αυτό στόχος για το άμεσο μέλλον είναι η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών κρουαζιέρας του ΟΛΠ.

Από αριστερά: ο κ. Διονύσιος Καλαματιανός, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα Φωτεινή Παντιώρα, Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, Μέλος ΔΣ ΟΛΠ, ο κ. DENG Xiaoli, Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ, ο Διευθύνων Σύμβουλός του ΟΛΠ, Capt. FU Cheng qiu, ο κ. Κωστάκης Λοίζου, Πρόεδρος της Celestyal Cruises, ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος Celestyal Cruises, ο καπ. Στάθης Ρωμαίος Celestyal Olympia, και ο καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων, Celestyal Cruises
Από αριστερά: ο κ. Διονύσιος Καλαματιανός, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα Φωτεινή Παντιώρα, Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, Μέλος ΔΣ ΟΛΠ, ο κ. DENG Xiaoli, Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ, ο Διευθύνων Σύμβουλός του ΟΛΠ, Capt. FU Cheng qiu, ο κ. Κωστάκης Λοΐζου, Πρόεδρος της Celestyal Cruises, ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος Celestyal Cruises, ο καπ. Στάθης Ρωμαίος Celestyal Olympia, και ο καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων, Celestyal Cruises

Φωτό: Celestyal Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.