Tο πρώτο παγκοσμίως Οffshore Construction πλοίο που θα κινείται με LNG θα...

Tο πρώτο παγκοσμίως Οffshore Construction πλοίο που θα κινείται με LNG θα εξοπλίσει η Wärtsilä

399
Tο πρώτο παγκοσμίως Οffshore Construction πλοίο που θα κινείται με LNG θα εξοπλίσει η Wärtsilä

Η φιλανδική εταιρεία Wärtsilä έχει αναλάβει να εξοπλίσει με κινητήρες και άλλα μηχανήματα πρόωσης ένα νέο OCV (Offshore Construction Vessel) το οποίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο της Cosco στην Κίνα για την εταιρεία Dredging International (DEME). Αυτό θα είναι το πρώτο πλοίο της κατηγορίας του, που θα τροφοδοτείται με καύσιμο LNG, και εκτός από τις μηχανές διπλού καυσίμου, η Wärtsilä θα παρέχει επίσης το σύστημα LNGPac για την αποθήκευση και την τροφοδότηση του καυσίμου, καθώς και συστήματα πρόωσης.

Το μήκους 210 μέτρων πλοίο με την ονομασία «Orion», θα τροφοδοτείται από τέσσερις 9-κύλινδρους ηλεκτρικούς κινητήρες πρόωσης διπλού καυσίμου Wärtsilä 46DF, και δύο 6-κύλινδρες μηχανές διπλού καυσίμου Wärtsilä 20DF. Η εταιρεία θα προμηθεύσει ακόμη και δύο κατά παραγγελία ανασυρόμενους προωθητήρες, τέσσερις υποβρύχιους αποσυναρμολογούμενους προωθητήρες, καθώς και το σύστημα αποθήκευσης και τροφοδότησης καυσίμου LNGPac. Ακόμη, έχει αναλάβει την επίβλεψη αλλά και εκτεταμένες υπηρεσίες διαχείρισης του έργου.

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το 2018 και θα απασχοληθεί σε δραστηριότητες εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Jan Gabriel, επικεφαλής του τμήματος ναυπηγήσεων και μετατροπών της DEME δήλωσε: «Η απόφαση για την χρήση καυσίμου LNG για καθαρή καύση αντιπροσωπεύει την δέσμευσή μας να παρέχουμε περιβαλλοντικά βιώσιμες λύσεις για τις δραστηριότητές μας. Η Wärtsilä διαθέτει εκτενή εμπειρία και τεράστια τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, και γι’ αυτό τον λόγο τους έχουμε επιλέξει για συνεργάτες μας σε αυτό το έργο».

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.