H Navios Maritime Partners L.P. προχωρά σε απόκτηση του στόλου της Rickmers...

H Navios Maritime Partners L.P. προχωρά σε απόκτηση του στόλου της Rickmers Maritime Trust

883
H Navios Maritime Partners L.P. προχωρά σε απόκτηση του στόλου της Rickmers Maritime Trust

Υπό τον έλεγχο της Navios Maritime Partners περνά ο στόλος της Rickmers Maritime Trust (RMT), όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου της η εταιρεία την Πέμπτη 20 Απριλίου. Η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, θα καταβάλλει $113 εκατ. για την αγορά των 14 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της  RMT.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών η RMT είχε ανακοινώσει πως προχωρά άμεσα σε διάλυση της εταιρείας, με δεδομένη την άρνηση -κυρίως- της HSH Nordbank AG να αποδεχθεί συζήτηση για οποιαδήποτε πιθανότητα διαγραφής των χρεών της, χωρίς ένα βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσής τους με συμμετοχή κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές.

Πλέον, η Navios αποκτά τα 14 containerships κατηγορίας Panamax και Supramax της RMT, τα οποία η Rickmers Maritime Trust είχε υποχρεωθεί, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της στις 12 Απριλίου 2017, να πωλήσει για να καλύψει μέρος των υποχρεώσεών της προς τους πιστωτές της. Τα πέντε εκ των δεκατεσσάρων containerships, τα οποία είναι χρονοναυλωμένα στη MOL, αναμένεται να περάσουν υπό τον έλεγχο της Navios στις 15 Μαΐου.

Η Navios Maritime Partners L.P. θέλει να αποκτήσει τα πλοία μέσω της θυγατρικής της, τη Navios Partners Containers Inc., ενώ η αγορά των 14 πλοίων, εφόσον λάβει προηγουμένως όλες τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, θα χρηματοδοτοτηθεί τόσο από ίδια κεφάλαια όσο και μέσω τραπεζικής χρηματοδότησης.201604060818358963

Από την πλευρά της η κα. Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Maritime Partners L.P. τόνισε πως «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για την απόκτηση 14 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Rickmers Maritime». Η ίδια πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη εξαγορά αποδεικνύει την ικανότητα της Navios να πετυχαίνει αποκλειστικές συμφωνίες, ενώ επισήμανε πως «θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να αναπτυχθούμε στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων».

Φωτό: rickmers-maritime.com & ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ. /STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.