Η Sovcomflot ενισχύει την θέση της στην αγορά πετρελαίου

Η Sovcomflot ενισχύει την θέση της στην αγορά πετρελαίου

205
Η Sovcomflot ενισχύει την θέση της στην αγορά πετρελαίου

Τα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην υλοποίηση μιας παραγγελίας από την κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, Sovcomflot. Η παραγγελία αφορά τη ναυπήγηση 4 aframax tankers που θα κινούνται με καύσιμα LNG, κατηγορίας ice class.
Πρόκειται για τα μεγαλύτερα tankers που θα καταναλώνουν καύσιμο LNG, καθώς διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 114.000 DWT έκαστο.
Το ύψος της παραγγελίας θα φτάσει τα $240 εκατ. και τα πλοία αναμένεται να παραληφθούν από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές του 2019.
Τα πλοία κατηγορίας ice class είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με μειωμένες τις εκπομπές των οξειδίων του θείου κατά 90%, τις εκπομπές του οξειδίου του αζώτου κατά 80% και τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%.
Επιπλέον, τα νέα δεξαμενόπλοια θα χαρακτηρίζονται από μειωμένα επίπεδα θορύβου στις μηχανές τους κατά 50%.
Τα δεξαμενόπλοια, τα οποία πρόκειται να ναυλωθούν από την Shell για τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου, είναι σχεδιασμένα βάσει προδιαγραφών της Sovcomflot και της Shell, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών των ναυπηγείων HSHI, η παγκόσμια τάση που επικρατεί για τη ναυπήγηση πλοίων που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και ανταποκρίνονται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη και άλλων τέτοιων ναυπηγήσεων από τα κορεάτικα ναυπηγεία. Με την παραγγελία αυτή, διαφαίνεται η πρόθεση της Sovcomflot να ανανεώσει τον στόλο της, ενώ ενισχύεται περαιτέρω ο κυρίαρχος ρόλος που κατέχει στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.