Νέα σύνδεση Οτράντο με Κέρκυρα και Παξούς

Νέα σύνδεση Οτράντο με Κέρκυρα και Παξούς

4714
Νέα σύνδεση Οτράντο με Κέρκυρα και Παξούς

H ιταλική ακτοπλοϊκή εταιρεία Liberty Lines ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δημιουργία νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Οτράντο στην Ιταλία με τα ελληνικά νησιά των Παξών και της Κέρκυρας.
Η σύνδεση αυτή θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου 2017 και θα εξυπηρετείται με τα ιπτάμενα δελφίνια της ιταλικής εταιρείας. Τα ιπτάμενα δελφίνια τελευταίας γενιάς θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 35 κόμβους, καλύπτοντας την απόσταση μεταξύ Οτράντο και Κέρκυρας σε μόλις 2,5 ώρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για μια σπουδαία είδηση για το Οτράντο, διότι επαναλειτουργεί η σύνδεση του λιμανιού με την Ελλάδα έπειτα από 20 χρόνια περίπου και συγκεκριμένα από το 1998, χρονιά που είχε ανασταλεί η σύνδεση του ιταλικού λιμανιού με την χώρα μας.
Οι αναχωρήσεις από το λιμάνι του Οτράντο προς την Κέρκυρα και τους Παξούς και αντίστροφα θα γίνονται έως και 6 φορές την εβδομάδα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται ορισμένες μέρες (συνήθως Τρίτη και Τετάρτη) ημερήσιες εκδρομές από το Οτράντο προς τα νησιά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.