Ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2016 για την Euroseas

Ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2016 για την Euroseas

99
Ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2016 για την Euroseas

Τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2016 ανακοίνωσε η Euroseas Ltd. Η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε $28,4 εκατ., με ζημίες $45,9 εκατ. ή $5,63/μετοχή. Οι ζημίες προήλθαν κατά $1,7 εκατ. από απόδοση μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές Series B, κατά $5,9 εκατ. από την πώληση του M/V Eleni, κατά $7,1 εκατ. από τη διακοπή των συμβολαίων ναυπηγήσεων πλοίων Ultramax και Kamsarmax, και τέλος κατά $18,7 εκατ. από την επένδυση στην Euromar. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων EBITDA είναι αρνητικά και ανέρχονται σε $(1,1) εκατ.

Κατά μέσο όρο η εταιρεία, κατά το 2016, κατείχε στόλο 11,52 πλοίων, τα οποία απέφεραν έσοδα $7.331/ημερησίως.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο Ultramax Alexandros P και το Panamax M/V Tasos τον Ιανουάριο του 2017, ενώ ολοκλήρωσε την πώληση του M/V Eleni P και M/V RT Dagr εντός του Φεβρουαρίου του 2017. Επίσης, προχώρησε και στη σύναψη δανειακής σύμβασης για το πλοίο M/V Alexandros P, ποσού $10,9 εκατ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αριστείδης Πίττας, σχολίασε: «Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017, πετύχαμε να επιλύσουμε τις ανάγκες ρευστότητας μέσω ενός μίγματος κεφαλαιακής ενίσχυσης, τον ανασχεδιασμό των δανειακών μας υποχρεώσεων και την εύρεση νέων χρηματοδοτήσεων».

Ο ίδιος προσέθεσε, επίσης, πως «Κοιτάζοντας στο μέλλον, διαβλέπουμε μια σταδιακή βελτίωση στην αγορά ξηρού φορτίου, εφόσον η αγορά των εμπορευμάτων στην Κίνα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, ενώ ταυτόχρονα οι πιέσεις στην προσφορά αναμένεται να υποχωρήσουν κατά το 2ο εξάμηνο του 2017. Ελπίζουμε να δούμε βελτίωση και στους ναύλους των containerships, μετά την αύξηση των διαλύσεων και την μείωση των νέων παραδόσεων».

Φωτό: euroseas.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.