Απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Τελ Αβίβ με την AEGEAN

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Τελ Αβίβ με την AEGEAN

82
Απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Τελ Αβίβ με την AEGEAN

Στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποίησε την Τετάρτη η αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων, που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, η υπεύθυνη πωλήσεων Βορείου Ελλάδος της AEGEAN, Ειρήνη Σιδηροπούλου ανακοίνωσε την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, το πρόγραμμα των πτήσεων θα ξεκινήσει στις 29 Μαΐου, θα διαρκέσει πιλοτικά μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Τελ Αβίβ τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, τονίζοντας ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι πάρα πολύ καλές και ότι υπάρχει συνεργασία σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς αφορά και το Μουσείο Ολοκαυτώματος που επιδιώκεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020. «Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για το Μουσείο ολοκαυτώματος, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Δεν θα αφορά μόνο μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων αλλά θα γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης που έχει τις ρίζες της σε βάθος αιώνων», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

«Πρόκειται για μια σύνδεση που θα αυξήσει κατά πολύ το τουριστικό ρεύμα», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Πέγκας και πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές καθώς πρόκειται και για μια οικονομικά συμφέρουσα -μεταξύ άλλων- σύνδεση.

Να σημειωθεί ότι η AEGEAN συμμετέχει στη Διπλωματία των Πόλεων ως χορηγός.

Φωτό: aegeanair.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.