Επέλαση σε διεθνή χρηματιστήρια για την Aramco

Επέλαση σε διεθνή χρηματιστήρια για την Aramco

240
Επέλαση σε διεθνή χρηματιστήρια για την Aramco

H Saudi Aramco είναι πιθανό να δοκιμάσει ταυτόχρονα την… τύχη της, σε πάνω από ένα διεθνές χρηματιστήριο αλλά αυτό το σχέδιο είναι ακόμα υπό αξιολόγηση δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν η Aramco θα προτιμήσει πρώτα το χρηματιστήριο στο Ριάντ και στη συνέχεια κάποιο σημαντικό χρηματιστήριο της Δύσης , ο Σαουδάραβας υπουργός δήλωσε ότι η δημόσια εγγραφή, μάλλον, θα γίνει παράλληλα, αλλά ακόμα η κυβέρνηση και η εταιρεία- κολοσσός μελετούν όλες τις προοπτικές και τις κατατεθειμένες προτάσεις.

Η προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη κίνηση επέκτασης της Aramco στις διεθνείς αγορές, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά μετοχών στον κόσμο και αποτελεί στρατηγική επιλογή του Παλατιού για τη διαφοροποίηση της οικονομίας και σε άλλους κλάδους πέρα ​​από το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών οι εκτάσεις που διαχειρίζεται η Aramco περιέχουν περίπου 15% των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου της Γης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.