Τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές στο επίκεντρο της συνάντησης του YNA με...

Τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές στο επίκεντρο της συνάντησης του YNA με εκπροσώπους του ΣΕΕΝ

82
Τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές στο επίκεντρο της συνάντησης του YNA με εκπροσώπους του ΣΕΕΝ

Σε πολύ καλό κλίμα, διεξήχθη συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Σακέλλης, έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής των Ακτοπλόων σε ομάδες και επιτροπές εργασίας που αφορούν θέματα της ακτοπλοΐας, ζήτημα για το οποίο ο υπουργός έδωσε τη θετική του γνωμοδότηση.

Ο κος Μιχάλης Σακέλλης
Ο κος Μιχάλης Σακέλλης

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τον ΣΕΕΝ για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα λιμάνια, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε θέματα λιμενικών υποδομών. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε προτάσεις, ώστε να διευκολύνονται, σε κάθε λιμάνι, οι επιβάτες, αλλά και το δέσιμο των πλοίων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σακέλλης έθεσε το θέμα των διαγωνισμών για την ανάθεση των δρομολογίων, κυρίως σε ότι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της ανάθεσης. Όπως εξήγησε όσο μακρύτερος είναι ο χρόνος της ανάθεσης του δρομολογίου, τόσο βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε αντιστοίχως να βελτιώνονται και οι συνθήκες του ταξιδιού. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα.

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ακόμα την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των νησιωτών με τα δρομολόγια, κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.