Η επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου «Cabrera» που προσάραξε...

Η επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου «Cabrera» που προσάραξε στην Άνδρο

1017
Η επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου «Cabrera» που προσάραξε στην Άνδρο

Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού την επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου «Cabrera» με σημαία Αντίκουα, το οποίο ήταν φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και τα ξημερώματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, προσάραξε στις ακτές της Άνδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Ν. τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2016, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), συμμετείχε σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή εγγύς ακτών βορείως ν. Άνδρου. Από 06:03 έως 08:20, το ελικόπτερο απομάκρυνε τα 9 μέλη του πληρώματος (3 από Πολωνία, 1 από Ουκρανία, 1 από Λιθουανία και 4 από Φιλιππίνες) του φορτηγού πλοίου CABRERA, σημαίας Αντίγκουα Μπαρμπούντα.

Το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 30 κόμβων, σε συνδυασμό με βροχή και περιορισμένη ορατότητα)

Όλα τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σώα στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου Μαραθώνα της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, όπου παρελήφθησαν από ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ΕΚΑΒ.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.