Απονεμήθηκε το Βραβείο «Ι. Τσαμουργκέλη» με την αρωγή των Ναυτικών Χρονικών

Απονεμήθηκε το Βραβείο «Ι. Τσαμουργκέλη» με την αρωγή των Ναυτικών Χρονικών

827
Απονεμήθηκε το Βραβείο «Ι. Τσαμουργκέλη» με την αρωγή των Ναυτικών Χρονικών

Στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος καθηγητή Γιάννη Τσαουργκέλη η διεύθυνση των Ναυτικών Χρονικών θέσπισε χρηματικό βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη του σημαντικού ακαδημαϊκού δασκάλου και πολύτιμου συνεργάτη του περιοδικού.

Το χρηματικό έπαθλο αποφασίστηκε από τη διεύθυνση των Ναυτικών Χρονικών να δίδεται ετησίως στον αριστεύσαντα φοιτητή ή φοιτήτρια της κατεύθυνσης της Χρηματοοικονομικής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου ο δρ. Τσαμουργκέλης δίδασκε τα τελευταία χρόνια της ζωής του

Ο δρ. Τσαμουργκέλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 1960. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ το 1986. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1987, ενώ το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, αγοράς εργασίας και εργασιακών σχέσεων την τριετία 1993-1996 και μετέπειτα εργάσθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρο Καρατζά (1996-1999). Παράλληλα την περίοδο 1992-1998 δίδαξε στο American College of Greece, DEREE, ενώ εργάστηκε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2010 μέχρι το 2012.

Την τριετία 1999-2002 ανέλαβε θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Εθνικής Χρηματιστηριακής, κατόπιν του Γενικού Διευθυντή στη Γενική Τράπεζα (2002-2004) και Διευθυντή Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (2004-2005).. Από το 2010 εκτελούσε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης έχει εργασθεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Τραπεζών.

Το βραβείο «Γιάννη Τσαμουργκέλη το οποίο προτάθηκε από τη διεύθυνση των Ναυτικών Χρονικών και θεσπίστηκε στη μνήμη του σημαντικού ερευνητή και πανεπιστημιακού δασκάλου από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου απονεμήθηκε για το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016 στον κ. Λεόντιο Χαβιάρα. Η απονομή του Βραβείου πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή καθομολόγησης των φοιτητών την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

Ο βραβευθείς αριστούχος κ. Χαβιάρας, γεννήθηκε στη Χίο και μετέπειτα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μετεκπαιδεύτηκε κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2015 -2016 στο Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου αρίστευσε στην κατεύθυνση της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και το Εμπόριο. Σήμερα εργάζεται σε γνωστή ναυλομεσιτική εταιρεία στον Πειραιά.

dimiourgia-eikonas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.