Τριήμερο εκδηλώσεων «Πλεύσις», στο μουσείο Ηρακλειδών

Τριήμερο εκδηλώσεων «Πλεύσις», στο μουσείο Ηρακλειδών

134
Τριήμερο εκδηλώσεων «Πλεύσις», στο μουσείο Ηρακλειδών

Στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιείται στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο το τριήμερων εκδηλώσεων «Πλεύσις». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δοθούν διαλέξεις για τις τριήρεις. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25/11 θα δοθεί από την Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφέα-Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, διάλεξη με θέμα «Τριήρεις και τακτικές στο πεδίο της ναυμαχίας». Την ίδια ημέρα ο Δημήτρης Μάρας, Μηχανολόγος-Μηχανικός M. Sc.-Μικροναυπηγός, θα μιλήσει για το πως κατασκευάζονταν οι τριήρεις και πως μπορεί να κατασκευαστεί σήμερα μια τριήρης («Ναυπηγική και μοντελισμός της τριήρους»).

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από τον κ. Δημήτρη Μάρα, με θέμα «Τα Πλοία της Αρχαιότητας: Από τα Προϊστορικά έως τα Ελληνιστικά Χρόνια».

triiris

Επίσης, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου και το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου», θα γίνει η παρουσίαση του νέου «Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που δημιουργείται στο Ηραίο της Σάμου. Ομιλητές θα είναι οι: Ματρώνη Κτίστου, Διευθύντρια του Π.Ι.Σ. «Ν. Δημητρίου», Ελένη Στεφάνου, Δρ Μουσειολόγος και Κώστας Δαμιανίδης, Δρ Αρχιτέκτονας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. «Ν. Δημητρίου» Νικόλαος Δημητρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του Μουσείου Ηρακλειδών, εδώ: http://herakleidon-art.gr/

Φωτό: herakleidon-art.gr/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.