Επανεξελέγη πρόεδρος της INTERTANKO o Νικόλαος Τσάκος

Επανεξελέγη πρόεδρος της INTERTANKO o Νικόλαος Τσάκος

707
Επανεξελέγη πρόεδρος της INTERTANKO o Νικόλαος Τσάκος

Ο Έλληνας πλοιοκτήτης Δρ. Νικόλαος Τσάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation (TEN), επανεξελέγη πρόεδρος της INTERTANKO, της διεθνούς Ενώσεως Ανεξαρτήτων Πλοιοκτητών Δεξαμενοπλοίων, για δύο ακόμα έτη, από τα Μέλη του Συμβουλίου της INTERTANKO που συναντήθηκαν στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.

Τα Μέλη του Συμβουλίου της INTERTANKO είχαν ιδιαιτέρως ωφέλιμες συζητήσεις και διάλογο τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ, Kitack Lim, καθώς και με τον Βρετανό υφυπουργό Μεταφορών, John Hayes, κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών συναντήσεων της Ένωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συμβολή της INTERTANKO στις κανονιστικές διαδικασίες στον ΙΜΟ: «Επιτρέψτε μου να πω, καταρχάς, ότι η συμβολή της INTERTANKO στην κανονιστική διαδικασία στην ΙΜΟ είναι τεράστιας σημασίας εδώ και πολλές δεκαετίες. Η συνεισφορά σας διακρίνεται πάντοτε από σαφήνεια και ακρίβεια και, κατά κανόνα, ωθεί τη διαδικασία προς ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι μιλώ εκ μέρους των κρατών μελών του ΙΜΟ, όταν σας συγχαίρω για μια τέτοια ενεργή και θετική συμβολή. Είναι κάτι που εκτιμάται πάρα πολύ και ανυπομονώ αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Από την πλευρά του και ο John Hayes, του οποίου ο ρόλος ως υφυπουργός Μεταφορών είναι να εποπτεύει τη ναυτιλιακή βιομηχανία, απευθύνθηκε προς το Συμβούλιο της INTERTANKO, αναφερόμενος εν συντομία στον αντίκτυπο του BREXIT. O κ. Hayes δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ επαίνεσε το ρόλο που παίζει η INTERTANKO σε αυτήν.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, το Συμβούλιο της INTERTANKO αποφάσισε ότι χάρη στην εξαιρετική ηγεσία του Δρ. Νικόλαου Τσάκου, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά της Γραμματείας της Ένωσης, οι εισφορές των Μελών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 10% το 2010 και επιπλέον κατά 5% το 2012, θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Δρ. Νικόλαος Τσάκος εξήρε, από την δική του πλευρά, τις προσπάθειες της Γραμματείας, η οποία -τόνισε- ότι μπόρεσε να προσαρμοστεί και να αντιδράσει άμεσα στις ανάγκες και απαιτήσεις των Μελών κατά την διάρκεια των ετών.

Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.