Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο ανακοίνωσε η Dynagas LNG Partners...

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο ανακοίνωσε η Dynagas LNG Partners LP

130
Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο ανακοίνωσε η Dynagas LNG Partners LP

Αύξηση στον κύκλο εργασιών και στα κέρδη της, εμφάνισε η Dynagas LNG Partners LP, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του έτους.
Η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών που ανήλθε σε $128,5 εκατ. για το εννεάμηνο ($108,2 εκατ. το 2015 – αύξηση 18,7%), ενώ τα εναρμονισμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα $105,6 εκατ. ($84,7 εκατ. την αντίστοιχη περιόδο το 2015 – αυξημένα κατά 24,7%).

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $19 εκατ. το 3ο τρίμηνο του έτους και $56,8 στο εννεάμηνο. Το κέρδος ανά μετοχή ανέρχεται σε $1,30.
Η εταιρεία θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος για το 3ο τρίμηνο $0,4225/μετοχή για τις κύριες μετοχές και $0,5625/μετοχή για τις προνομιούχες μετοχές Series A, που έγιναν τον Οκτώβριο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dynagas στάθηκε στο γεγονός ότι τα έσοδα της εταιρείας στηρίζονται σε συμβόλαια μακροχρόνιας μίσθωσης, γεγονός που διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή εσόδων ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των τιμών των προϊόντων που μεταφέρουν. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις πρόσφατες συμφωνίες μεταξύ της Dynagas με την Gazprom που αφορούν την μακροχρόνια μίσθωση για το πλοίο «Clean Energy» και την παράταση των μισθώσεων για τα πλοία «Yenisei River» και «Lena River».

Το ποσοστό ημερολογιακής κάλυψης των μισθωμένων πλοίων για το 2017 πρόκειται να φτάσει στο 89%.

Η Dynagas διαχειρίζεται στόλο συνολικά 6 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ναυλωμένα με μακροχρόνιες μισθώσεις, συνολικής χωρητικότητας περίπου 914 χιλ. κυβικών μέτρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.