Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με το Προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με το Προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας

107
Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με το Προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντηση με το Προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, σε συνέχεια αιτήματος της EENΣ. Στην συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ, Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.
Από πλευράς της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (EENΣ – Committee) αποδόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία για περαιτέρω ενίσχυση του υφιστάμενου επιτυχημένου πλαισίου στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και στην αναγκαιότητα περαιτέρω αναβαθμισμένης εκπροσώπησης της χώρας μας σε διεθνή fora, τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση από έμπειρα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Η ΕΕΝΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλίας στο εξόχως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον δραστηριοποίησής της, στοιχείο που συναρτάται μεταξύ άλλων με την αναβάθμιση του ανθρώπινου παράγοντα, την αντιμετώπιση της έλλειψης κατάλληλα εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ναυτικών για τη στελέχωση των ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων καθώς και με τη ναυτική εκπαίδευση και την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών της.
dsc_9788
Ο Υπουργός, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλέον εύρος της ναυτιλιακής νομοθεσίας και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που συζητούνται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνώρισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της χώρας με έμπειρα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και επιβεβαίωσε τη σημασία δομημένου πλαισίου συνεργασίας και διαλόγου με τους ναυτιλιακούς φορείς.
Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε τη πρόθεση εκκίνησης διαδικασίας διαβούλευσης με τους ναυτιλιακούς φορείς για τη διερεύνηση – επικαιροποίηση των θεματικών αντικειμένων ναυτιλιακής πολιτικής και αντίστοιχων προτεραιοτήτων της χώρας μας. Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα κατατείνουν στην προαγωγή του ανθρώπινου κεφαλαίου της ναυτιλίας και την περαιτέρω εξειδίκευσή του, στοιχείο που συναρτάται με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης Eλλήνων ναυτικών, αλλά και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσω και της πλήρους αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για το σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.