Εντυπωσιακές πτήσεις αεροσκαφών της ΠΑ, της AEGEAN και της Olympic Air στον...

Εντυπωσιακές πτήσεις αεροσκαφών της ΠΑ, της AEGEAN και της Olympic Air στον Φλοίσβο (φωτογραφίες)

265
Εντυπωσιακές πτήσεις αεροσκαφών της ΠΑ, της AEGEAN και της Olympic Air στον Φλοίσβο (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Φλοίσβο αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και T-6A «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», καθώς και επίδειξη εκτέλεσης αεροπορικών αποστολών, όπως:
· Έρευνας – Διάσωσης από ελικόπτερο Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης για περισυλλογή Ιπταμένου.

· Προσβολής ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16.

· Εναέριας μάχης από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16.

· Προσβολής χαμηλού ύψους από ζεύγη αεροσκαφών F-4 και F-16.

· Αεροπυρόσβεσης από ζεύγος αεροσκαφών CL-215.
H ΑΕGEAN για μία ακόμη χρονιά πήρε μέρος στον εορτασμό της Γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιώντας με το Airbus A320ceo SX-DGZ πάνω από το Φλοίσβο πτήση σχηματισμού με δύο πολεμικά αεροσκάφη F-16 και στη συνέχεια μια εντυπωσιακή διέλευση σε σχηματισμό με το F-16 ZEΥΣ.
Αλλά και η Olympic Air τίμησε την Γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και με το Dash 8 – Q400 πέταξε σε σχηματισμό με το Τ-6A Δαίδαλος πάνω από το Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ελαφρά Ορχήστρα της ΠΑ εκτέλεσε μουσικά κομμάτια της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.
Στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου λειτουργεί στατική έκθεση μοντελισμού.

Φωτό: haf.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.