Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Ανδρέας Βγενόπουλος

1852
Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».
Υπήρξε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου της Marfin Investment Group, που μεταξύ άλλων ελέγχει το 89% της Vivartia, Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody’s, Everest, το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings, ηγέτιδα εταιρεία στην επιβατηγό ναυτιλία στην Ανατολική Μεσόγειο που υπό τον έλεγχό της έχει τα SuperFast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic, καθώς και άλλες επιχειρήσεις.
Ο Όμιλος της MIG εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρονται τα εξής:
«Με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό, ναυτιλιακό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.
Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο».
Ένα από τα πλέον εμβληματικά επιχειρηματικά βήματα του Ανδρέα Βγενόπουλου, του ισχυρού άνδρα της MIG, υπήρξε η αγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας το 2009 και η μετέπειτα –το 2013- πώλησή της στην AEGEAN.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.