Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

618
Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα τοποθετήθηκε ο νησιώτης βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο νέος υφυπουργός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη. Οικογενειακή Κατάσταση:Είναι παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών.Επάγγελμα:Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Σπουδές:Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.