Αύριο η κηδεία του Αλέξανδρου Τουρκολιά, πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας

Αύριο η κηδεία του Αλέξανδρου Τουρκολιά, πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας

925
Αύριο η κηδεία του Αλέξανδρου Τουρκολιά, πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου απεβίωσε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, με καταγωγή από την Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Εταιρειών, στις Ναυτιλιακές Ασφαλίσεις και στο Ναυτιλιακό Δίκαιο. Ήταν κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.
Την επαγγελματική του σταδιοδρομία την ξεκίνησε το 1977 ως υπάλληλος ναυτιλιακών χορηγήσεων στην Bank of America. Εν συνεχεία, πήρε μετάθεση για το Λονδίνο ως Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης.
Επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων και αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει την θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα, στην Τράπεζα Nova Scotia.
Στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς εντάχθηκε το 1997 ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών.
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς υπήρξε Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΑΕΓΑ Εθνική Ασφαλιστική, Πρόεδρος της Ένωσης Στελεχών Χρηματοδότησης Ναυτιλίας και Μέλος ΔΣ της Επιτροπής Ναυτικής Διαιτησίας. Επίσης, συμμετείχε ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών τραπεζών και εταιριών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, όπως και στο ΔΣ της ΕΧΑΕ και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το 2002 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 στο ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.
Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας-Ολυμπίας (Μεσσηνία).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.