Για πρώτη φορά μετά το 2001 η παραγωγή του Πρίνου άγγιξε το...

Για πρώτη φορά μετά το 2001 η παραγωγή του Πρίνου άγγιξε το 1 εκατ. βαρέλια

449
Για πρώτη φορά μετά το 2001 η παραγωγή του Πρίνου άγγιξε το 1 εκατ. βαρέλια

Μιλώντας στο 26ο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ο τεχνικός σύμβουλος της Energean Oil & Gas Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου παρουσίασε τα σχέδια της εταιρείας για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ήπειρο, αλλά και για την δραστηριοποίηση της εταιρείας στον Πρίνο.
Συγκεκριμένα, την περίοδο 2019-2020 εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ την ερχόμενη άνοιξη έχει προγραμματιστεί η γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή.
Μάλιστα, με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή των Ιωαννίνων, η Energean με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους πολίτες της Ηπείρου που δοκιμάζονται από τα κτυπήματα του Εγκέλαδου. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές, τα προβλήματα και την πιθανή συνδρομή στην αποκατάστασή τους.
Σε ό,τι αφορά τον Πρίνο, η Energean έχει ήδη δώσει στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 που έχουν προγραμματιστεί, με την ημερήσια παραγωγή να φτάνει τα σχεδόν 5.000 βαρέλια, ενώ ο στόχος της εταιρείας είναι αυτή να ανέλθει στα 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά το 2001 η παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου ανέρχεται στο 1 εκατ. βαρέλια.
Να σημειωθεί ότι η Energean παρέλαβε προ ολίγων ημερών και το Energean Wave. Πρόκειται για πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων και είναι το νέο μέλος της οικογένειας της Energean Oil & Gas το οποίο επιχειρεί πλέον στον Κόλπο της Καβάλας στο πλαίσιο του εν εξελίξει γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας. Το Energean Wave ναυπηγήθηκε το 2000 και είναι πιστοποιημένο, μεταξύ άλλων, από τον αμερικανικό νηογνώμονα ABS. Έχει μήκος 47,2 μέτρα, πλάτος 9,2 μέτρα και βύθιση 3,8 μέτρα, φέρει τέσσερεις μηχανές Cummins ΚΤΑ 38 Μ-2 με συνολική ιπποδύναμη 5400 ίππους, είναι εφοδιασμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 60 άτομα, εξοπλισμό και εφόδια για τις εξέδρες και το γεωτρύπανο με ταχύτητα έως και 21 κόμβους την ώρα.
energean

Φωτό: energean.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.