H CMA CGM προωθεί την χρήση του LNG ως καυσίμου για τα...

H CMA CGM προωθεί την χρήση του LNG ως καυσίμου για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

129
H CMA CGM προωθεί την χρήση του LNG ως καυσίμου για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Στα κεντρικά γραφεία της CMA CGM στη Μασσαλία υπεγράφη την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) μεταξύ της γαλλικής ναυτιλιακής και της Engie, μίας επίσης γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σκοπός της σύμπραξης των δύο εταιρειών είναι η ενθάρρυνση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου για τα νέας γενιάς πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου CMA CGM Farid Salem σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το υγροποιημένο φυσικό αέριο έχει πολλά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα» και ότι «είναι χωρίς αμφιβολία το καύσιμο του μέλλοντος για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, που πρόκειται να αντικαταστήσει σταδιακά το βαρύ μαζούτ που σήμερα χρησιμοποιείται μέσα στις επόμενες λίγες δεκαετίες». Επιπλέον, ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου προσέθεσε ότι «η CMA CGM επιθυμεί να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα και η παρούσα συμφωνία με την Engie επιτρέπει στην εταιρεία να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή της την επιδίωξη».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/KAO MING CONTAINER TERMINAL CORP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.