Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψε ο ΟΛΑ με επενδυτικό όμιλο

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψε ο ΟΛΑ με επενδυτικό όμιλο

97
Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψε ο ΟΛΑ με επενδυτικό όμιλο

Επιτυχής κρίνεται η συνάντηση και η συζήτηση που είχε η Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τους εκπροσώπους του κινεζικού επενδυτικού Ομίλου SINOFORTONE GROUP και της NAVISION CAPITAL PARTNERS.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος με την παρουσία των εκπροσώπων του Ομίλου Dr. Peter Zhang και Sir Richard Heygate.
Οι εκπρόσωποι της SINOFORTONE επισήμαναν τις στενή σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και ότι η Κίνα υλοποιεί μία διεθνή στρατηγική με την επωνυμία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», που αποσκοπεί στην εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και της Κίνας.
Ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης αποτελεί στρατηγικό σταθμό στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και της εμπορικής διακίνησης (όπως είναι ο εμπορικός «δρόμος του μεταξιού»). Για τους λόγους αυτούς προτάθηκε η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την έναρξη συζητήσεων για τη διακρίβωση των παραπάνω αλλά και την αναζήτηση τρόπων και διαδικασιών χρηματοδότησης για έργα βελτίωσης στον λιμένα που θα τον καταστήσουν στρατηγικό κόμβο στη διακίνηση φορτίων.
Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Ομίλου για τις σημερινές υποδομές του λιμένα, τις ενέργειες που έχουν γίνει ή που προωθούνται στον τομέα αυτό και τις εκτιμήσεις για τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται.
Κατάληξη της συζήτησης υπήρξε η σύνταξη και υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών με ανάλογο περιεχόμενο, καθώς και η άμεση σύσταση Ομάδας Εργασίας για να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.