Κατασκευή ναυπηγείου από τη Νότια Κορέα και την Παπούα Νέα Γουινέα

Κατασκευή ναυπηγείου από τη Νότια Κορέα και την Παπούα Νέα Γουινέα

52
Κατασκευή  ναυπηγείου από τη Νότια Κορέα και την Παπούα Νέα Γουινέα

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, κυβερνητικοί εκπρόσωποι επιβεβαιώνουν την διμερή συνεργασία της χώρας, με την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει μια μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός ναυπηγείου στο βόρειο τμήμα της Παπούα Νέα Γουινέα- με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας της Νότιας Κορέας, αναφέρει πως η μελέτη θα είναι τόσο τεχνικής όσο και οικονομικής σκοπιμότητας για την ανάπτυξη της εγκατάστασης στη Madang, μια επαρχία, στη βόρεια ακτή της ηπειρωτικής χώρας.
Αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα του μνημονίου ανάπτυξης που είχαν υπογράψει οι δύο κυβερνήσεις τον Μάιο, ύψους $300 εκατομμυρίων, που προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη συνεργασία στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών.
Η κυβέρνηση της Παπούας Νέας Γουινέας έχει ως στόχο να κατασκευάσει ένα κρατικό ναυπηγείο που θα παρέχει υπηρεσίες επισκευής σε πλοία αλλά και σε αλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιούνται στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Παρακάτω φαίνονται οι τέσσερις υποψήφιες περιοχές για την κατασκευή του ναυπηγείου στην επαρχία Madang.
choris-titlo

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.