Ξεκίνησε ο μήνας δράσης καθαρισμών των ακτών με το συντονισμό της HELMEPA

Ξεκίνησε ο μήνας δράσης καθαρισμών των ακτών με το συντονισμό της HELMEPA

57
Ξεκίνησε ο μήνας δράσης καθαρισμών των ακτών με το συντονισμό της HELMEPA

Με καθαρισμούς στη Σαλαμίνα, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και τη Χαλκίδα, ξεκίνησε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου o «Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» που συντονίζει η HELMEPA στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2016. Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών και εκπαιδευτικών, Λιμενικών Αρχών, φορέων και τοπικών συλλόγων, καταδυτικών κέντρων και ιδιωτών, θα συνεχιστούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οι δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού.
Ήδη περισσότεροι από 1.400 εθελοντές έχουν προγραμματίσει καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους έχουν δηλώσει συμμετοχή και 5 εταιρείες-μέλη της HELMEPA ως εξής:

 Danaos Shipping Co. Ltd, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην παραλία Αχινός, στον Πειραιά

 Τsakos Columbia Shipmanagement S.A., Tsakos Energy Navigation και Tsakos Shipping & Trading, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις Αλκυονίδες Βάρκιζας

 Τhe American P&I Club, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Μεγάλο Καβούρι Βουλιαγμένης

 LAMDA Flisvos Marina S.A., την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην παραλία της Πέρδικας στην Αίγινα, μαζί με μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας

 Antipollution ANE, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.

Η HELMEPA ζητά από τους ενδιαφερόμενους να κινητοποιήσουν συγγενείς, φίλους, συναδέλφους ή συμμαθητές, να επιλέξουν την παραλία που θέλουν να καθαρίσουν και να δηλώσουν τον καθαρισμό της συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Για την υποστήριξη της δράσης σας θα λάβετε σχετικές οδηγίες, πληροφοριακό υλικό και δελτία καταγραφής απορριμμάτων.
Επίσης, μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες από την περιοχή του καθαρισμού ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη δράση σας, ώστε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό της HELMEPA που θα βραβεύσει με δώρα τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ: 210-9343088, email: environment@helmepa.gr

To ΣΕΦ πριν και μετά τον καθαρισμό

hel1

hel-2

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.