Σχέδιο για διασύνδεση υδατοδρομίων Αδριατικής και Ιονίου

Σχέδιο για διασύνδεση υδατοδρομίων Αδριατικής και Ιονίου

117
Σχέδιο για διασύνδεση υδατοδρομίων Αδριατικής και Ιονίου

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας (Ο.Λ.ΚΕ.) Σπύρος Στεφανίδης και ο Υπεύθυνος Κρουαζιέρας Άρης Μπατσούλης έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τον Δήμαρχο του Τάραντα όσο και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Τάραντα και τους τοπικούς φορείς.
Η συνάντηση αφορούσε τη δημιουργία και ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στα λιμάνια του Τάραντα, του Δήμου Ναρντό και του Δήμου Γκαλλίπολης, της Κέρκυρας, των Παξών, Οθωνών, Ερρείκουσας και Μαθρακίου. Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε η απόφαση υποβολής κοινής πρότασης για την κατασκευή υποδομών στα ανωτέρω λιμάνια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A «Greece-Italy 2014-2020». Στο εταιρικό σχήμα θα συμμετάσχει επίσης και ο Δήμος Κέρκυρας.
Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΚΕ. απηύθυνε πρόσκληση στον ομόλογό του να επισκεφθει την Κέρκυρα προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, την οποία με μεγαλη χαρά αποδέχθηκε ο τελευταίος. Το ίδιο αποδοτική ήταν η συνάντηση των εκπροσώπων του Ο.Λ.ΚΕ. με τον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Λιμένα του Μπάρι την Τρίτη 6/9. Στις συζητήσεις επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο φορέων και η διάθεση για περαιτέρω συνεργασία, που αποτυπώνεται με τη συμφωνία για υποβολή δύο κοινών προτάσεων για υποδομές και δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την βελτίωση των λιμενικών υποδομών. Τέλος, πολύ σημαντική ήταν και η συνάντηση των εκπροσώπων του Ο.Λ.ΚΕ. στο Μπάρι με εκπροσώπους του λιμανιού του Τρικάζε και συμφωνήθηκε η συνεργασία για την υποβολή πρότασης που αφορά υποδομές και πρωτοβουλίες για την προστασία και διατήρηση της ναυτικής τέχνης και παράδοσης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΒΟΥΤΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.