Σπουδαίες ιστιοπλοϊκές μάχες ανοιχτά της Χίου

Σπουδαίες ιστιοπλοϊκές μάχες ανοιχτά της Χίου

37
Σπουδαίες ιστιοπλοϊκές μάχες ανοιχτά της Χίου

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές στην τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε στο Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου στη Χίο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Για σχεδόν μία εβδομάδα, οι κάτοικοι της Χίου απόλαυσαν συναρπαστικές ιστιοπλοϊκές μάχες, από τους καλύτερους ιστιοπλόους της ανοικτής θάλασσας, ανοιχτά του νησιού στο στενό με το Τσεσμέ.
Οι ιστιοπλόοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη Χίο και τη φιλοξενία των κατοίκων, αντιμετωπίζοντας μία πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή που περίμεναν, με τους πρόσφυγες να μην επηρεάζουν στο ελάχιστο την καθημερινή ζωή του νησιού.
Το δικό του ευχαριστώ είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Λάζαρος Τσαλίκης, στους διοργανωτές και τους ιστιοπλόους: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου και την Οργανωτική Επιτροπή, καθώς κατάφεραν να διοργανώσουν με απόλυτη επιτυχία το Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη τη Χίο για τη θερμή υποδοχή, το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος που μας φιλοξένησε, να ευχηθώ κι εγώ την επόμενη φορά που θα έρθουμε και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσει, να δούμε πολλά χιώτικα κατάρτια στο λιμάνι, καθώς η ιστιοπλοΐα συμβαδίζει με τη ναυτική παράδοση του νησιού. Θέλω να συγχαρώ όσους διακρίθηκαν αλλά και όσους συμμετείχαν, καθώς στις παρούσες συνθήκες της χώρας να ταξιδέψεις στο ανατολικό άκρο για να πάρει μέρος σε αγώνες δεν είναι κάτι εύκολο και να τονίσω ότι μπορεί να γίνονται πολλοί αγώνες ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, αλλά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC δεν είναι για πολλούς, είναι για τους λίγους λόγω των απαιτήσεων που έχει και να πω ότι με χαρά είδα πολλούς νέους ιστιοπλόους εδώ, που μετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τους εύχομαι να έχουν ένα μεγάλο ταξίδι στο άθλημα».
Εκ μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου, η πρόεδρος Τατιάνα Τσαρδάκα είπε: «Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή, προσφέροντας στους Χιώτες ένα όμορφο θέαμα, τόσο στο λιμάνι όσο και εκτός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, ειδικά τους επαγγελματίες του νησιού, το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Λιμενικό Ταμείο Χίου. Καλή επιστροφή σε όλους και εύχομαι να σας ξαναδούμε στο νησί μας, είτε για ιστιοπλοϊκό αγώνα είτε για τουρισμό».
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την εθελοντική προσφορά και βοήθεια αλλά και στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος που φιλοξένησε τις Τελετές Έναρξης και Λήξης.

Η τελική κατάταξη στο Πανελλήνιο ORC:
ELLINIXX – ΜUSTO με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
PEGA-MUSTO-ATHENIAN με κυβερνήτη τον Δημήτριο Αλεβιζάκη
CODE ZERO-VODAFONE με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη
ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
BLACK JACK με κυβερνήτη τον Mάρκο Χατζηκυριακάκη

Η τελική κατάταξη στην Open κατηγορία:
ELLINIXX – ΜUSTO με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
MORPHEUS με κυβερνήτη τον Signian Sumer
PEGA-MUSTO-ATHENIAN με κυβερνήτη τον Δημήτριο Αλεβιζάκη
CODE ZERO-VODAFONE με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη
ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC έγινε υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, του Επιμελητηρίου Χίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

IMG_2548 IMG_2577
Το βίντεο της 4ης ημέρας μπορείτε να το δείτε εδώ:
https://youtu.be/NCtCNBNNjtY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.