
Την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο Sashi Mukundan, ο επικεφαλής της BP India, δήλωσε ότι με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που διαθέτει η εταιρεία προκύπτει πως στο υπέδαφος της Ινδίας υπάρχουν απολήψιμες ποσότητες φυσικού αερίου που αγγίζουν τα 10 με 15 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Μάλιστα, κατά τον ίδιο, η αξιοποίηση αυτών των ποσοτήτων μπορεί να ξεκινήσει σχετικά άμεσα, μέχρι και το έτος 2022.
Βέβαια, για να καταστεί εφικτή η αξιοποίησή τους θα χρειαστούν δεκάδες δις δολαρίων, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανάγκη επενδύσεων ύψους σχεδόν 45 δις δολαρίων ΗΠΑ.
Επίσης, ο Sashi Mukundan σημείωσε ότι από μία τέτοια εξέλιξη τα οφέλη για την Ινδία που εισάγει το 80% των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 45% των αναγκών της σε φυσικό αέριο καταβάλλοντας σχεδόν 15 δις δολάρια, είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.
Για την Ινδία η ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής φυσικού αερίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ενώ εκπεφρασμένος στόχος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είναι η παροχή κινήτρων και η διευκόλυνση όσων ιδιωτών επιχειρηματιών επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο εξόρυξης και παραγωγής φυσικού αερίου.
Μάλιστα, στο στρατηγικό σχεδιασμό του Νέου Δελχί υπάρχει η πρόβλεψη-στόχος η οικονομία της χώρας να καταστεί σταδιακά μία οικονομία βασισμένη στο φυσικό αέριο, ενισχύοντας τόσο την εγχώρια παραγωγή όσο και την εισαγωγή φτηνών ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου από την παγκόσμια αγορά.
Προς το παρόν, στο ενεργειακό μείγμα της χώρας το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει ποσοστό μόλις 8%, με το πετρέλαιο να αγγίζει ποσοστό άνω του 25%.
Στόχος της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατες, δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου Ντχάρμεντρα Πραντχάν, είναι εκτός των άλλων και η μείωση των εκπομπών ρύπων που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά το 30% μέχρι το έτος 2030.
Φωτό: flickr.com/harsimranphotography
ΝΧ
Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών
Η προστασία και η ασφάλεια των πληρωμάτων να καταστεί η πρώτη προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική…
Οι Χούθι ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στο υπό λιβεριανή σημαία ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Eternity C», τη δεύτερη επίθεση που εξαπολύουν οι…
Η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε σήμερα ότι περισυνελέγησαν από τη θάλασσα έξι μέλη πληρώματος του υπό λιβεριανή σημαία ελληνόκτητου…
Ολοκληρώθηκε το σπουδαίο deal μεταξύ των αδελφών Αγγελόπουλων και της οικογένειας Τσάκου για τη χορηγία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η…
Τις τελευταίες εβδομάδες, ένας σημαντικός αριθμός αναλυτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα μιας μελλοντικής πολεμικής σύρραξης μεταξύ της Ρωσίας και του…
Η τεχνολογία των πλωτών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας (Floating Nuclear Power Plants – FNPPs) ανοίγει έναν νέο ορίζοντα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε…
Η τεχνολογία δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα εν πλω (Onboard Carbon Capture ‒ OCC) περνά πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Για πρώτη φορά παγκοσμίως,…
Από τις 10 Ιουλίου και μετά, η AEGEAN επαναφέρει μέρος του της προγράμματος από και προς Βηρυτό (Λίβανος). Σύμφωνα με ενημέρωση της AEGEAN, από…
Ναυτικά Χρονικά | Gratia Publications
Λεωφόρος Συγγρού 132, ΤΚ 11745, Αθήνα
Τ: +30 2109222501
E: info@gratia.gr
Ιδιοκτησία: Gratia Εκδοτική ΙΚΕ