Το American P&I Club γιορτάζει την έναρξη του American Hellenic Hull

Το American P&I Club γιορτάζει την έναρξη του American Hellenic Hull

90

Tο American P&I Club γιόρτασε την έναρξη της ναυτασφαλιστικής American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC), με μια λαμπερή δεξίωση το Ακρωτήρι Estate Club.
Στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση έναρξης της εταιρείας έδωσαν το «παρών» 350 οίκοι πλοιοκτησίας και 4.000 στελέχη του χώρου της ναυτιλίας. Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τον εφοπλισμό για τη στήριξή του στη νέα εταιρεία και εξήγησαν, ότι το joint venture είναι ήδη πανέτοιμο για να διεκδικήσει παρουσία και μερίδιο αγοράς σε όλες τις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές.
Η εταιρεία είναι σύμπραξη του American P&I Club και της διαχειρίστριας Hellenic Hull Management και θα ασφαλίζει όλους τους κινδύνους σκάφους και μηχανής των απανταχού πλοιοκτητών.
Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρία στην περιοχή της, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.
Η λειτουργία και διαχείριση της νέας εταιρίας αναλαμβάνεται από τη Hellenic Hull Management, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Ηλία Τσακίρη. Τα πιστοποιημένα και έμπειρα στελέχη της διαχειρίστριας Hellenic Hull ήδη εργάζονται για την ανάπτυξη των εργασιών της νέας εταιρείας, και έτσι η ασφαλιστική εταιρία American Hellenic Hull ξεκινά τη λειτουργία με ένα υγιή οικονομικά και μεγάλο όγκο ασφαλισμένων πλοίων που καλύπτονταν από τον αλληλασφαλιστικό σύνδεσμο Hellenic Hull Mutual Association, που έχει μπει σε εκκαθάριση.
Ο Πρόεδρος του American P&I Club, κ. Arnold Witte δήλωσε: “Ευχαριστώ τις ομάδες των δύο εταιριών που εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία του American Hellenic Hull, αλλά πάνω απ’ όλα τον ελληνικό και διεθνή εφοπλισμό για την άμεση, έμπρακτη στήριξή του.”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull, κ. Ηλίας Τσακίρης δήλωσε: “ Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική στρατηγική συνεργασία με το American P&I Club. Τα 20 χρόνια διαχειριστικής εξειδίκευσης και ασφαλιστικής τεχνογνωσίας που διαθέτουν τα στελέχη μας, αποτελούν το εχέγγυο για τη δημιουργία και την επιτυχία μιας παγκόσμιας ναυτασφαλιστικής δύναμης, που θα λειτουργεί με τοπική πελατοκεντρική αντίληψη.¨

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.