Νέα σκάφη περιπολίας στις θάλασσες της Νιγηρίας για πάταξη πειρατείας

Νέα σκάφη περιπολίας στις θάλασσες της Νιγηρίας για πάταξη πειρατείας

179
Νέα σκάφη περιπολίας στις θάλασσες της Νιγηρίας για πάταξη πειρατείας

Παραδόθηκαν δύο νέα περιπολικά σκάφη για την επιτήρηση και προστασία των υπεράκτιων εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νιγηρίας, οι οποίες βρίσκονται στον Κόλπο της Γουινέας. Τα σκάφη θα μπορούν να μεταφέρουν πληρώματα από και προς τις εγκαταστάσεις, να τις τροφοδοτούν με καύσιμα καθώς και με πόσιμο νερό.
Τα δύο νέα σκάφη, που φέρουν τα ονόματα M/V Hezekiah και M/V Lady Dora κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Veecraft Marine στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, για έναν άγνωστο προς το παρόν πελάτη με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Incat Crowther.
Η παράδοση των δύο νέων περιπολικών σκαφών θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις πειρατών αλλά και ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων σε χερσαίες αλλά και θαλάσσιες εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία, με την πλέον επικίνδυνη εξ αυτών την «Niger Delta Avengers».
Μάλιστα τα μέλη της τελευταίας δηλώνουν ανυποχώρητα ως προς την απόφασή τους να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, εάν η κυβέρνηση της Νιγηρίας δεν σταματήσει την περιθωριοποίηση -όπως τα ίδια κρίνουν- της περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα και δεν θελήσει να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι της περιοχής τα οφέλη από τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα του ποταμού.
Από τις επιθέσεις να σημειωθεί ότι κατά τους τελευταίους μήνες έχουν απαχθεί αρκετοί εργαζόμενοι ενώ δεν είναι μικρός και ο αριθμός όσων έχασαν την ζωή τους, την ώρα της επίθεσης και ενώ εργάζονταν σε πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και/ή αερίου.
Τα δύο νέα περιπολικά σκάφη είναι μήκους 35 μέτρων και μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 25 κόμβους. Το πλήρωμά τους φτάνει τα 22 άτομα, ενώ μπορούν να μεταφέρουν και έως 15 επιβάτες.

p1

Φωτό: http://www.incatcrowther.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.