Πρόταση για φιλοξενία του πλωτού μουσείου «Liberty Hellas» στη Χίο

Πρόταση για φιλοξενία του πλωτού μουσείου «Liberty Hellas» στη Χίο

303
Πρόταση για φιλοξενία του πλωτού μουσείου «Liberty Hellas» στη Χίο

Σε μία προσωπική επιστολή του προς τον διευθυντή του Μουσείου «Liberty Hellas» καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο, ο Σταύρος Μιχαηλίδης, ναύαρχος ε.α. Λ.Σ. ζητά το επόμενο καλοκαίρι το πλοίο να βρεθεί στη Χίο, ούτως ώστε να έχουν την ευκαιρία οι Χιώτες και όχι μόνο να απολαύσουν «το θρύλο των ωκεανών».
Όπως εξηγεί ο κ. Μιχαηλίδης στην εφημερίδα της Χίου “Πολίτης” οι λόγοι που το επιθυμεί διακαώς αυτό, δεν είναι μόνο προσωπικοί, αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι «η Χίος υπήρξε ένας από τους μεγάλους ναυτότοπους της χώρας που επάνδρωσε αυτά τα ευλογημένα πλοία και δεκάδες χιλιάδες Χιώτες εργάστηκαν σ’ αυτά», όπως υπογραμμίζει στον «π».
Επιπρόσθετα ισχυρίζεται ότι ο ερχομός του ιστορικού αυτού πλοίου θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, με τη δίμηνη παραμονή του στο νησί, σε περίπτωση που βρει ανταπόκριση το αίτημά του.
Να σημειωθεί ότι για το αίτημα που κατέθεσε στον κ. Κούζιλο, είναι ενημερωμένοι ο Δήμαρχος του νησιού Μ. Βουρνούς καθώς και όλοι οι θεσμικοί φορείς.

Φωτο: Εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.