Τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ

Τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ

211
Τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ τάξεως 2016. Τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Ορκίστηκαν συνολικά 47 Σημαιοφόροι, εκ των οποίων 32 μάχιμοι και 15 μηχανικοί. Μεταξύ των νέων Σημαιοφόρων 3 είναι από την Κύπρο, 1 από την Ιορδανία, 1 από την Συρία και 1 από τη Σενεγάλη.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλειος Λεβέντης, o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Βίτσας, Βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τυνησίας Rear Admiral Abderraouf Atallah, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες των Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.