Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών στην 6η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht...

Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών στην 6η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta

103
Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών στην 6η διοργάνωση του  Spetses Classic Yacht Regatta

Για άλλη μια χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ) υποστήριξε τη διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta με το ρόλο του επίσημου υποστηρικτή της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για έκτη φορά στο νησί των Σπετσών. Ο τοπικός ιστιοπλοϊκός φορέας και η ομάδα εθελοντών του συμμετείχαν ενεργά στη διοργά­νω­ση φρον­τί­ζοντας τον απρόσκοπτο ελλιμενισμό των σκαφών, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Σπετσών.
Φέτος, ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, πραγματο­ποι­ώντας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Spetses Classic Yacht Regatta 2016 και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), καθώς και με την καμπάνια του Spetses Plastic Detox, το “Blue cafe”, μια συζήτηση με θέμα τη «Θαλάσσια Έρευνα στην Κοινωνία». Οι πιέσεις που δέχεται η θάλασσα από το ανθρώπινο στοιχείο, οι συνέπειές τους και κυρίως οι τρόποι αντιμετώπισής τους με στόχο την «μπλε ανάπτυξη» της Μεσογείου αποτέλεσαν τους βασικούς άξο­νες της συζήτησης, που έλαβε χώρα στο Poseidonion Grand Hotel.
Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ωστόσο συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδή­λω­σης. Το Σάββατο 2 Ιουλίου οι συμμετέχοντες κι οι επισκέπτες του Spetses Classic Yacht Regatta είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στο λεμβοστάσιο του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, σε μια εισα­γωγή στην ιδιαίτερη τέχνη της ξυλοναυπηγικής από τον Σπετσιώτη καραβομαραγκό Παντελή Κορακή, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της, συνυφασμένη με εκείνη του νη­σιού, καθώς και για τις βασικές αρχές της. Aπό την αρχή της ίδρυσης του Ομίλου, η μακρά ναυτική ιστορία, καθώς και η παράδοση των Σπετσών στη ναυτιλία, αποτέ­λεσαν έμπνευση για την πραγματοποίηση μαθημάτων ξυλοναυπηγικής με αποτέ­λεσμα την διάσωση της παραδοσιακής τέχνης, μέσω της μεταφοράς της στη νέα γενιά.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των απονομών της δεύτερης ημέρας των αγώνων οι οποίες διοργανώθηκαν από το Ν.Ο.ΣΠ. στην παραλία του λεμβοστασίου η Διοίκηση του Ομίλου, παρουσίασε στο κοινό τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των δωρητών, των αρωγών και των διά βίου μελών, η οποία θα τοποθετηθεί στο χώρο του λεμβοστασίου. Αντίστοιχη πλακέτα θα τοποθετηθεί και στο Poseidonion Grand Hotel που πάντα στηρίζει τις δράσεις του Ομίλου.

  Παντελής Κορακής (Καραβομαραγκός) - Αντώνης Βορδώνης (Πρόεδρος ΝΟΣΠ)
Παντελής Κορακής (Καραβομαραγκός) – Αντώνης Βορδώνης (Πρόεδρος ΝΟΣΠ)

Πέτρος Πετρακόπουλος (Αντιπρόεδρος ΝΟΣΠ)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.