Χ.Ι. Φαφαλιός, Κ. Καρούσης, Ι.Μ. Λύρας και Σπ. Πολέμης στα ηνία του...

Χ.Ι. Φαφαλιός, Κ. Καρούσης, Ι.Μ. Λύρας και Σπ. Πολέμης στα ηνία του Committee

1476
Χ.Ι. Φαφαλιός, Κ. Καρούσης, Ι.Μ. Λύρας και Σπ. Πολέμης στα ηνία του Committee

Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου επανεξελέγη ο κ. Χαράλαμπος I. Φαφαλιός στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στην έδρα του Committee στο Baltic Exchange του City.
Oι αρχαιρεσίες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των μελών του Committee στα πρόσωπα του προέδρου και των τριών αντιπροέδρων κκ. Κ. Καρούση, Ι. Μ. Λύρα, Σπ. Μ. Πολέμη, οι οποίοι και συγκέντρωσαν σημαντικότατο αριθμό ψήφων. Είναι επίσης ενδιαφέρουσα η συνεχιζόμενη συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσωπικοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας, η σταθερή εκπροσώπηση σημαντικότατων και παραδοσιακών ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και η συμμετοχή νέων ηλικιακά μελών της ναυτιλιακής κοινότητας της Αθήνας και του Λονδίνου.
Τα νέα πρόσωπα του ΔΣ είναι οι κ.κ. Αντώνιος Κανελλάκης και. Δημήτρης Σαρακάκης, οι οποίοι επίσης ανήκουν στη νεότερη γενιά των συνεχιστών της ελληνικής ναυτιλιακής παράδοσης. Τα περισσότερα μέλη του ΔΣ είναι επίσης σθεναροί υποστηρικτές του ελληνικού νηολογίου, με σημαντικότατο αριθμό πλοίων νηολογημένων στον Πειραιά, στην Άνδρο και στη Χίο.

Η διετής προεδρία του κ. Χαράλαμπου Ι. Φαφαλιού (2014-2016) χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη με κύριο στοιχείο της τους ήπιους τόνους, τη ενωτική διάθεση και την εστίαση στον εκσυγχρονισμό του ιστορικού θεσμού εκπροσώπησης της ελληνόκτητης ναυτιλίας, με σεβασμό όμως στις παραδοσιακές αξίες των μελών του.
Σε μια περίοδο κατά την οποία η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις τόσο από τους πολιτικούς στο Λονδίνο όσο και τις Βρυξέλλες, υποχρεωμένη να διαχειριστεί πολλούς αστάθμητους παράγοντες, ο κ. Χαράλαμπος I. Φαφαλιός και το ΔΣ κατόρθωσαν να πετύχουν «συνθέσεις» και να ενώσουν με εποικοδομητικό διάλογο και συνέπεια όλα τα «ρεύματα» της ελληνικής ναυτιλίας, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνεισέφεραν σημαντικά, και η ολιγομελής γραμματεία του Committee, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποναύαρχος ΛΣ (εα) Κ. Αμαραντίδης.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, με έτος ίδρυσης το 1935.
Πιο αναλυτικά το νέο συμβούλιο του Greek Shipping Co-operation Committee είναι το ακόλουθο:
Πρόεδρος Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός
Αντιπρόεδρος Α΄ Κωνσταντίνος Καρούσης
Αντιπρόεδρος Β΄ Ιωάννης Μ. Λύρας
Αντιπρόεδρος Γ΄ Σπύρος Μ. Πολέμης
Μέλη του συμβουλίου, εξελέγησαν οι:Ιωάννης Α. Αγγελικούσης, Δημήτρης Δραγάζης, Γιώργος Επ. Εμπειρίκος, Ι. Μ. Χατζηπατέρας, Αντώνιος Κανελλάκης, Αλέξανδρος Κέδρος, Στάθης Ι. Κουλουκουντής, Διαμαντής Ι. Λεμός, Φίλιππος Π. Ν. Λαιμός, Ματθαίος Τ. Λως, ναύαρχος Ευθύμιος Μητρόπουλος, Γεώργιος Κ. Μούσκας, Αντώνης Π. Παληός, Μιχάλης Γ. Πατέρας, Δημήτρης Σαρακάκης, Ανδρέας Α. Τσαβλίρης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.