Η βράβευση του Θεμιστοκλή Θ. Βώκου, συνιδρυτή και προέδρου της Posidonia Exhibition...

Η βράβευση του Θεμιστοκλή Θ. Βώκου, συνιδρυτή και προέδρου της Posidonia Exhibition S.A.

579
Η βράβευση του Θεμιστοκλή Θ. Βώκου, συνιδρυτή και προέδρου της Posidonia Exhibition S.A.

Έλαβε χώρα η Συνάντηση Μελών του International Propeller Club of the United States, International Port of Piraeus, η οποία ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην βράβευση του Θεμιστοκλή Θ. Βώκου, Συνιδρυτή και Προέδρου της Posidonia Exhibition S.A., του ανθρώπου που συνεχίζοντας το όραμα του πατέρα του, Θεοδώρου Βώκου, εξέλιξε την έκθεση των Ποσειδωνίων, που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα, σε ένα διεθνές ναυτιλιακό γεγονός, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από τα πέρατα της γης, και τον οποίο το Propeller του Πειραιά τίμησε με το Βραβείο Αριστείας, τόσο για την αέναη συμβολή του στην εξέλιξη των Ποσειδωνίων, όσο και για την έμπρακτη αφοσίωσή του στη Ελληνική Ναυτιλία.
Την έναρξη της λαμπρής τελετής που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτιλιακό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο, έκανε ο Πρόεδρος του Προπέλλερ Κλαμπ Γιώργος Κ. Ξηραδάκης ο οποίος στο καλωσόρισμά του, έδωσε το στίγμα του σωματείου όπως εκφράζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζοντας:
«Στα πλαίσια του θεσμού των Βραβείων των Μελών προς διακεκριμένες προσωπικότητες έχουμε την χαρά να διατυμπανίζουμε ότι:
• την αριστοφοβία δεν την ενστερνιζόμαστε αλλά την πολεμάμε,
• την αριστεία την απολαμβάνουμε και την προστατεύουμε και
• την αληθινή ανθρώπινη παρέα, όπως αυτήν εδώ που δημιουργήσαμε όλοι εδώ σήμερα, την επιζητούμε.»
Ο κ. Ξηραδάκης αναφερόμενος στην βράβευση προς τον κ. Θεμιστοκλή (Θέμη) Βώκο ανέφερε:
«Σήμερα μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να πούμε ένα σεμνό ευχαριστώ σε έναν από τους πιο δυνατούς από τους πολλούς ικανούς σημαιοφόρους της Ελληνικής Ναυτιλίας. Σήμερα δείχνουμε τον σεβασμό μας στον Άριστο, στον Ικανό και στον Εργατικό . Τον άνθρωπο που συντόνισε τους ανταγωνιστές και τους έβαλε να συσκεφτούν για το δικό τους καλό. Το Άνθρωπο που αντικατοπτρίζει όλες τις αρετές του Propeller Club.»
Τον λόγο έλαβε στην συνέχεια ο Δημήτριος Πατρίκιος, Αντιπρόεδρος του Προπελλερ Κλαμπ, κα μίλησε για την ζωή και το έργο του κ. Βώκου, τονίζοντας τα ιδιαίτερα συναισθήματά του για την βράβευση του μεγάλου Έλληνα:
«Είναι μια σημαντική μέρα για το Propeller Club και την Ελληνική Ναυτιλία, βραβεύοντας έναν Έλληνα του Κόσμου. Οι σημαντικοί άνθρωποι αναγνωρίζονται για το έργο τους.
Για να γίνεις όμως σημαντικός πρέπει να ξεχωρίζεις, και για να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις ένα όραμα και να βλέπεις πέρα από το βουνό που βλέπουν οι υπόλοιποι”.
Ο κος Βώκος, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο Γεώργιο Ξηραδάκη, ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστώ θερμά το Propeller Club του Πειραιά, τον Πρόεδρό του και τα μέλη του Δ.Σ. για την τιμή και την χαρά που μου δώσανε σήμερα. Πρέπει να αναφέρω για την ιστορία και την ακριβή αναφορά των γεγονότων, ότι εγώ απλά συνέχισα και εξέλιξα όσο μπορούσα, την αρχική ιδέα του πατέρα μου και του κ. Stubbs, την δεκαετία του 60, να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών στην ναυτιλιακή κοινότητα, μία σύναξη ανθρώπων που απασχολούνται στην ναυτιλία και την αγαπούν, με εκπροσώπους από όλες τις άλλες χώρες και τους ανθρώπους τους που δραστηριοποιούνται επίσης σε αυτήν. Επέλεξαν λοιπόν το όνομα Ποσειδώνια από τον θεό της μυθολογίας Ποσειδώνα, και τη πραγματοποίησαν στο Ζάππειο Μέγαρο το 1969 με 82 συμμετοχές από 16 χώρες. Εγώ παρέλαβα τα σκήπτρα από τον πατέρα μου και προσπάθησα να την εξελίξω με πολλή αγάπη, μεράκι και αφοσίωση. Εάν με ρωτήσει κάποιος τι ακριβώς κάναμε, θα του πω απλά, ότι εμείς στήσαμε τον καθρέφτη της Ελληνικής ναυτιλίας, γιατί το έργο, δηλαδή την μεταφορά προϊόντων διά θαλάσσης, το εμπόριο και όλες τις σχετικές δραστηριότητες, τα είχαν ήδη δημιουργήσει, και τα δημιουργούν κάθε ημέρα και κάθε ώρα, οι άνθρωποι της ναυτιλίας, οι Έλληνες πλοιοκτήτες, οι ναυτικοί, τα στελέχη τους. Χαίρομαι πολύ να διαπιστώνω ότι μάλλον τα καταφέραμε να το κάνουμε αυτό, και πρέπει να τονίσω ότι μία ολόκληρη ομάδα εργάζεται σκληρά γύρω από την διοργάνωση τον Ποσειδωνίων όλο τον χρόνο, ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες και να δημιουργήσουμε φίλους των Ποσειδωνίων, με μοναδικό στόχο την παγκόσμια ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτιλίας στο βάθος του χρόνου. Να έχουμε και φέτος καλά Ποσειδώνια με πολλές συμφωνίες, ανταλλαγές απόψεων και νέες επιτυχίες της Ελληνικής Ναυτιλίας!»

unspecified
10

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.