Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Posidonia Running Event

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Posidonia Running Event

618
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Posidonia Running Event

Aγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά διοργανώθηκε σήμερα Σάββατο, λίγο πριν ξεκινήσει η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016.
Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 δρομείς, Έλληνες και ξένοι, που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια. Μεταξύ αύτών και ο σύμβουλος έκδοσης των “Ναυτικών Χρονικών” Παναγιώτης Καπετανάκης!
13394008_10154177918537770_7383527248623695731_n
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 09:00 το πρωί από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Οι δρομείς έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασαν από το γραφικό λιμάνι της Μαρίνας Ζέας και κατέληξαν ξανά στο Δημοτικό Θέατρο.
Το Posidonia Running Event εντάσσεται για πρώτη φορά στις καθιερωμένες αθλητικές διοργανώσεις των Ποσειδωνίων (Posidonia Games) και πραγματοποιείται στον Πειραιά, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η πόλη για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.
Ειδικότερα τα Ποσειδώνια 2016, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.
Την τελετή εγκαινίων χαιρέτησαν οι:
o κ. Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
o κ. Θεόδωρος Δρίτσας, Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
o κ. Lim Kitack, Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)
o κ. Matej Zakonjsek, Επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε.
o κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
o κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια
•Συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες – επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.
Τα φετινά Ποσειδώνια φιλοξενούν 19 εθνικά περίπτερα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Κίνας, ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα. Νέες συμμετοχές είναι τα εθνικά περίπτερα του Λουξεμβούργου και της Γεωργίας.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 200 ναυπηγεία. Πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις από την Ασία, έντονη παρουσία έχει φέτος και η Τουρκία που συμμετέχει με 10 ναυπηγεία.
Συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Για πρώτη φορά συμμετέχουν με περίπτερο στα Ποσειδώνια πολυεθνικοί κολοσσοί του κλάδου, όπως Microsoft, Vodafone, Ericsson και HP.
Ένας άλλος τομέας με έντονη παρουσία φέτος είναι η εκπαίδευση, με περισσότερα από 10 ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια να παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.
Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.
Η έκθεση συνεισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.