Σημαντικός ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή του TAP

Σημαντικός ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή του TAP

143
Σημαντικός ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή του TAP

Κατέπλευσε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πλοίο M/V NORJAN, μεταφέροντας τα πρώτα μηχανήματα της SPEACAPAG αναδόχου εταιρείας του έργου για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑP.
Το πλοίο, μήκους 121 και βυθίσματος 8,72 μέτρων ελλιμενίσθηκε στην προβλήτα ΣΕΜΠΟ του λιμένα για την εκφόρτωση των πρώτων μηχανημάτων εργοταξίου, προερχόμενο από το λιμένα DUNKIRK της Γαλλίας. Είναι το πρώτο πλοίο με παρόμοιο βύθισμα που επισκέπτεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Εγκαινιάζεται έτσι μία νέα σελίδα για το λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με ευρύτερες θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, καθόσον στο λιμάνι αναμένεται να καταφθάσουν και άλλα πλοία με μηχανήματα και εξοπλισμό εκτέλεσης του έργου. Παράλληλα προβλέπεται τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιηθεί με ανάλογη συμφωνία και η χρησιμοποίηση του λιμένα ως σημείο μεταφοράς και αποθήκευσης των σωλήνων για την κατασκευή του ανατολικού τμήματος του αγωγού ΤΑΡ.
Στη συνολικότερη προοπτική της περιοχής της ανατολικής Θράκης να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο (αγωγός ΤΑΡ, σταθμός συμπίεσης Κήπων, Πλωτή εξέδρα LNG, Αγωγός φυσικού αερίου IGB Ελλάδας- Βουλγαρίας), ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης καλείται να παίξει πρωτεύοντα ρόλο.

Φωτό: http://www.ola-sa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.