Νέες διαδικασίες για την εισαγωγή φορτίων στην Υεμένη

Νέες διαδικασίες για την εισαγωγή φορτίων στην Υεμένη

61
Νέες διαδικασίες για την εισαγωγή φορτίων στην Υεμένη

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, το London P&I Club τα μέλη του να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες διαδικασίες που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη για την εισαγωγή φορτίων στην Υεμένη.
Πιο συγκεκριμένα, οι νέες διαδικασίες – γνωστές με το όνομα United Nations Verification and Inspection Mechanism (UNVIM), απαιτούν από τις ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν φορτία σε λιμένες της Υεμένης που δεν είναι υπό την κατοχή της επίσημης κυβέρνησης της χώρας (π.χ. Mokha, Hodeidah) να αιτηθούν για την ειδική άδεια εισαγωγής από την στιγμή της αναχώρησης των πλοίων τους από τον λιμένα φόρτωσης.
Yemen map
Το παραπάνω έγγραφο του Ο.Η.Ε. μπορεί να συμπληρωθεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του UNVIM.
Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα αντίγραφο του Standard Operating Procedures for the UNVIM for Yemen εδώ.
Τα μέλη θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως στην Υεμένη ισχύει ακόμα το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών για την εισαγωγή όπλων, γεγονός που υποχρεώνει όλα τα μέλη του Ο.Η.Ε. να επιθεωρούν όλα τα φορτία (ακόμα και κοντέινερ) που προορίζονται για αυτή τη χώρα σε περίπτωση που υπάρχουν υποψίες για ύπαρξη απαγορευμένων προϊόντων σε αυτά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.