Η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων και υποτροφιών της ΕΕΕ

Η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων και υποτροφιών της ΕΕΕ

1003
Η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων και υποτροφιών της ΕΕΕ
Από αριστερά προς τα δεξιά: κ. Μυρτώ Αστέρη (Υποτροφία εις μνήμη Σταύρου Νταϊφά) κ. Κωνσταντίνος Πανταζής (Υποτροφία εις μνήμην Νικολάου Τραυλού) κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδος, Ανατολικής Μεσογείου και Αδριατικής, Hellenic Lloyd’s S.A. κ. Μελίνα Τραυλού, Αναπλ. Ταμίας ΔΣ/ΕΕΕ κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος ΔΣ/ΕΕΕ Καθηγητής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ειρήνη Νταϊφά κ. Μιχαήλ Δημ. Χανδρής, Αντιπρόεδρος ΔΣ/ΕΕΕ κ. Βασίλειος Ζαχμέτης (Συνταξιούχος Ναυτικός έτους 2012) κ. Φραγκίσκος Χαϊδούλης (Συνταξιούχος Ναυτικός έτους 2012) κ. Χλόη Ιορδανίδου (Υποτροφία εις μνήμη Αντωνίου Χανδρή) κ. Επαμεινώνδα Βασιλειάδη (Υποτροφία Lloyd’s Register Foundation)

Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν το 2012 τη σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και η απονομή υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Θεοτοκάς, ο αρχηγός Λ.Σ.- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο Α’ υπαρχηγός Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ υπαρχηγός Λ.Σ. – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαρκάτσας καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.
O πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων και υποτροφιών της Ενώσεώς μας, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια δυναμικής και πολύπλευρης παρουσίας από την ίδρυσή της το 1916.
Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε με ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο πρώτα δύο μέλη της μεγάλης οικογένειας των Ελλήνων ναυτικών, τους οποίους η ελληνική πλοιοκτησία θεωρεί συνεργάτες της στο μεγάλο επίτευγμα της διαχρονικά ηγετικής παρουσίας του ελληνόκτητου στόλου στην παγκόσμια ναυτιλιακή κατάταξη.
Η ναυτοσύνη των Ελλήνων, ως κινητήρια δύναμη για τη συνέχιση της ναυτικής μας υπεροχής, πρέπει να διατηρηθεί αλλά και να ενισχυθεί. Η Ένωσή μας έμπρακτα στηρίζει την ναυτική εκπαίδευση με σκοπό τη δυνατότητα ικανοποιητικής φοίτησης περισσότερων νέων στις ναυτικές Ακαδημίες και έχει προτείνει στην Πολιτεία την παράλληλη λειτουργία Ιδιωτικών Ακαδημιών για την παραγωγή περισσότερων αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού. Σε μια κρίσιμη εποχή όπως η τρέχουσα για την πατρίδα μας και την οικονομία της, με την ανεργία να αποτελεί μάστιγα για τους νέους, το ναυτικό επάγγελμα συνεχίζει να ανοίγει στους νέους ορίζοντες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, φέρνοντάς τους κοντά όχι μόνο στο πιο παραγωγικό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας, αλλά και σε μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της παγκόσμιας οικονομίας.
Η σημερινή εκδήλωση όμως έχει και ένα δεύτερο σκοπό, εξίσου σημαντικό, που έχει σχέση με την αφετηρία της επαγγελματικής πορείας νέων ανθρώπων. Με τις υποτροφίες που θα απονείμουμε, επικροτούμε τις υψηλές επιδόσεις και τις προσπάθειες νέων επιστημόνων να εμβαθύνουν στην μόρφωσή τους και στην επιστημονική τους κατάρτιση».
Ειδικότερα, τα βραβεία στους ναυτικούς από 3.000 ευρώ το καθένα που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έλαβαν: Ο κ. Βασίλειος Ζαχμέτης από την Αθήνα. Γεννημένος το 1945 συνταξιοδοτήθηκε ως Μηχανικός Α’ τάξης με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 27 έτη, 6 μήνες και 4 ημέρες όλη σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt. To μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία της εταιρείας SCARMAR.
Ο κ. Φραγκίσκος Χαϊδούλης από την Αθήνα γεννημένος το 1945, συνταξιοδοτήθηκε το 2012 ως Μάγειρος με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 31 έτη, 5 μήνες και 14 ημέρες εκ των οποίων σχεδόν όλη σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt. Μεγάλο μέρος της υπηρεσίας του πραγματοποιήθηκε σε πλοία της εταιρείας NEDA Maritime.
Οι υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς σχετικούς με τη ναυτιλία, απενεμήθησαν ως εξής:
Την υποτροφία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ύψους 20.000 δολαρίων, στη μνήμη του Προέδρου της Αντώνη Χανδρή έλαβε η κα Αρσενία Ευαγγελία Χλόη Ιορδανίδου.
Γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό σχεδόν 8. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Το 2014-2015 ολοκλήρωσε το πρώτο μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στο London School of Economics and political Science. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο University College London στο Ναυτικό Δίκαιο.
Την υποτροφία εις μνήμην Νικολάου Τραυλού, ύψους 10.000 ευρώ, έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Πανταζής. Τον Ιούλιο του 2010 έλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου με βαθμό 7,08. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Shipping, Trade and Finance στο Cass Business School.
Την υποτροφία χορηγίας της κας Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου, ύψους 15.000 δολαρίων έλαβε η κα Μυρτώ Αστέρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Τον Νοέμβριο του 2015 απέκτησε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό 6.53. Γνωρίζει Αγγλικά, και Γαλλικά και Ισπανικά. Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο City University στο Ναυτικό Δίκαιο.
Τέλος την υποτροφία του Lloyd’s Register Foundation ύψους 10.000 Λιρών Αγγλίας, έλαβε ο κος Επαμεινώνδας Βασιλειάδης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Πάτρας από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών με βαθμό 7,6. Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Marine Engineering στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη.
Κλείνοντας τη σημερινή εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ Θ. Βενιάμης είπε:
«Εύχομαι ολόψυχα στους αγαπητούς ναυτικούς μας που βραβεύθηκαν σήμερα για την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας τους στο ναυτικό επάγγελμα, υγεία και προσωπική ευτυχία κοντά στις οικογένειές τους.
Οι δικές σας θετικές εμπειρίες και αναμνήσεις από τα θαλασσινά σας ταξίδια, αποτελούν έπαινο στη ναυτοσύνη των Ελλήνων και συνδράμουν στην αναβίωση και διατήρησή της.
Εύχομαι επίσης στους νέους και νέες που βραβεύσαμε για την αριστεία τους, καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Θέλω να σας συγχαρώ ολόθερμα για το ζήλο που επιδεικνύετε να ενισχύσετε τα μορφωτικά σας εφόδια, που εκτός από εφόδια στον δύσκολο στίβο της μετέπειτα επαγγελματικής σας αποκατάστασης, σας προσφέρουν και την χαρά της προσωπικής πνευματικής καταξίωσής σας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.