Η Maersk συνεχίζει να προσαρμόζει την πολιτική κόστους της στα νέα δεδομένα

Η Maersk συνεχίζει να προσαρμόζει την πολιτική κόστους της στα νέα δεδομένα

158
Η Maersk συνεχίζει να προσαρμόζει την πολιτική κόστους της στα νέα δεδομένα

Του Ελευθέριου Μαδεντζόγλου

Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε ο όμιλος Maersk στα οποία παρουσιάζεται μειωμένη κερδοφορία που αποδίδεται αφενός στη χαμηλή τιμή του πετρελαίου και αφετέρου στα χαμηλά ναύλα στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων. Τα κέρδη ανήλθαν σε $224 εκ. σε σχέση με το $1,5 δις για την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Οι εταιρείες του ομίλου που επηρέασαν σημαντικά την πτώση των κερδών είναι η Maersk Oil η οποία παρουσίασε ζημίες $29 εκ. και η και Maersk Line με κέρδη που διαμορφώθηκαν μόλις στα $37 εκ.
Καταλυτικός παράγοντας για το αποτέλεσμα της Maersk Line ήταν η χαμηλότερη τιμή μεταφοράς ανά TEU για το 2015 που έπεσε στα $1.857/TEU έναντι $2.493/ΤΕU το 2014. Τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα για όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου εκτός της Maersk Drilling και της Maersk Tankers που σημείωσαν μικρή αύξηση.
Ο Nils Andersen, CEO του ομίλου, δήλωσε, πως αν και οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν δύσκολες η Maersk συνεχίζει να προσαρμόζει την πολιτική κόστους της στα νέα δεδομένα έτσι ώστε να διατηρήσει μια καλή λειτουργική απόδοση με ταυτόχρονη εστίαση στην ενίσχυση της θέσης του Ομίλου στην αγορά.
Ωστόσο, ο όμιλος καταβάλει συνεχείς προσπάθειες περιστολής των λειτουργικών του εξόδων και έχει μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά $1 δις λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου αλλά και εξαιτίας στοχευόμενων προσπαθειών περικοπής κόστους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.