Ζητάμε συγνώμη από την κοινωνία που θα ταλαιπωρηθεί

Ζητάμε συγνώμη από την κοινωνία που θα ταλαιπωρηθεί

184
Ζητάμε συγνώμη από την κοινωνία που θα ταλαιπωρηθεί

Από το δ.σ. του Συλλόγου Ναυτικών της Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας» λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και αναδημοσιεύουμε:
“Σε πρόσφατη συνάντηση με την ΠΕΝΕΝ, διαβάσαμε ότι ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε πως απείλησε με παραίτηση εάν (και) το ΝΑΤ δεν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, παρόντος και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος παρακολουθούσε αμέτοχος, τηρώντας «σιγήν ιχθύος». Δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αντιπάθεια, στα όρια της εμπάθειας, όλων σχεδόν όσων είχαν αναλάβει την διαχείριση των θεμάτων της Εμπορικής Ναυτιλίας μας προς τους Έλληνες ναυτικούς.
Ξεχνώντας, αν υποτεθεί ότι γνώριζαν, την διαχρονική προσφορά μας, την αφύσικη και επικίνδυνη ζωή που ζήσαμε, τις τεράστιες εισφορές μας προς το ΝΑΤ, το οποίο οι ίδιοι λήστεψαν, γκρέμισαν και διέλυσαν, τους σπαρμένους με τα κόκκαλα χιλιάδων συναδέλφων βυθούς των ωκεανών, αποφάσισαν όχι απλώς να μας εξομοιώσουν με τα στεριανά επαγγέλματα, αλλά να μας σπρώχνουν , εμάς πρώτους – πρώτους στον Καιάδα. Λόγω και της εσπευσμένης κατάθεσης στην Βουλή του νομοσχεδίου (και) για το Ασφαλιστικό – φορολογικό – συνταξιοδοτικό, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να δηλώσουμε πως συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα και ανεπιφύλακτα στην 4ήμερη απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ.
Ζητάμε συγνώμη από την κοινωνία που ασφαλώς θα ταλαιπωρηθεί.
Όμως απόλυτα υπεύθυνοι είναι αυτοί που ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων τους, αποδεικνύουν συνεχώς πως έννοιες όπως δικαιοσύνη, ηθική, ισονομία, Σύνταγμα, όχι απλώς τους προκαλούν αλλεργία, αλλά τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Κι’αυτή η συμπαράσταση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Προς το παρόν”.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.