Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό η ΠΝΟ κηρύσσει 48ωρη...

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό η ΠΝΟ κηρύσσει 48ωρη απεργία

507
Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό η ΠΝΟ κηρύσσει 48ωρη απεργία

Σε 48ωρη απεργία καλεί τους ναυτεργάτες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί αμέσως με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατά την σημερινή συνεδρίασή της, αφού εξέτασε όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό, επαναβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προηγούμενη αμετάκλητη απόφασή της να κορυφώσει την συνδικαλιστική της παρέμβαση και δράση ενάντια στο «ασφαλιστικό», με νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στάση της Κυβέρνησης, η οποία όχι μόνον αρνήθηκε τον ουσιαστικό διάλογο με τους ναυτεργάτες αλλά φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται και την κρισιμότητα της όλης καταστάσεως, συνέπεια της οποίας ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην εξαθλίωση και στην εξαφάνιση.
Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να συσκεφθούν ουσιαστικά και με γνώμονα τα πραγματικά και αληθή συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι με βάσει τις εντολές και οδηγίες της τρόικας και του κουαρτέτου, να καταρτίσουν ένα ουσιαστικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο πράγματι να επιλύει το πρόβλημα και όχι να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην φτώχια και περαιτέρω εξαθλίωση.
Η ΠΝΟ δηλώνει και υπογραμμίζει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τον αγώνα της για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών.
Ταυτόχρονα καλεί τους Έλληνες ναυτεργάτες να είναι σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση και πανέτοιμοι για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες και θα κηρυχθούν αμέσως με την κατάθεση του επίμαχο νομοσχεδίου για ψήφιση στην Βουλή, ανεξάρτητα από ημέρα και ώρα που θα κατατεθεί.»

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.