Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

93
Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τον ΟΛΘ χωρίς προς το παρόν να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Επίσης, εντός του Απριλίου αναμένεται η τελική έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ για το master plan της εταιρείας, ώστε ακολούθως να υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με στόχο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης “να ανέβει κατηγορία” (φτάνοντας στη μεσαία κατηγορία των ευρωπαϊκών λιμανιών, κάτι που απαιτεί επέκταση της 6ης προβλήτας και του συμβατικού λιμένος).
Εν τω μεταξύ οι σύλλογοι και τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΘ συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον υπουργό Ναυτιλίας και τον ΓΛΛΠΝΕ κ.Χ.Λαμπρίδη, αποκλειστικά για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την επιχειρούμενη πώληση του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν Από την πλευρά του ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός στα παρακάτω:
-είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η πώληση του ΟΛΘ,
-Θα τρέξει το υπουργείο Ναυτιλίας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών την τροποποίηση της Σύμβασης παραχώρησης (ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου) με την ΟΛΘ ΑΕ και προς τούτο θα επισκεφθεί η Ομάδα εργασίας των υπουργείων το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη 12 & 13/4, για τις σχετικές συζητήσεις. Στο πλαίσιο αυτής
της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του ΓΛΛΠΝΕ κ. Χ.Λαμπρίδη με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ,
-Κατατίθεται σε λίγες μέρες το σχέδιο Νόμου για τη Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά (ήδη έχει δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ) και θα ακολουθήσει το αντίστοιχο σχέδιο για τη Δημόσια Αρχή Λιμένα Θεσσαλονίκης.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΛΘ και σε όλα τα λιμάνια, «το θέμα της κατοχύρωσης της εργασίας και των
εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει την λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ύπαρξης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.