Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

109
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» αγκαλιάζει την τέχνη του στίχου και η τέχνη του θεάτρου σε μια κοινή εκδήλωση, τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 στις 19:00 το απόγευμα.
Άνθρωποι οι οποίοι υπηρετούν από διαφορετικές θέσεις το θέατρο και την ποίηση συνομιλούν και αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι δυο τέχνες συμπορεύονται και αλληλεπιδρούν στον Πολιτισμό.
Ο θεωρητικός θεάτρου, σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, ο σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ, η χορογράφος και κινησιολόγος Νατάσσα Ζούκα, ο μουσικός Φίλιππος Τσαλαχούρης και ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης, μοιράζονται τις σκέψεις και την εμπειρία τους, παρουσιάζοντας τις πολλαπλές οπτικές γωνίες των συντελεστών μιας θεατρικής παράστασης.
Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και μουσικός Φένια Παπαδόδημα, σε μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ θεάτρου και ποίησης, και με όχημα τη μουσική, ζωντανεύει απόσπασμα από τη «Νέκυια» της Οδύσσειας με n’goni.
Η Τιτίκα Δημητρούλια, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και κριτικός λογοτεχνίας, θα μιλήσει για την ποίηση, και στη συνέχεια οι ηθοποιοί Φένια Παπαδόδημα και Κώστας Βασαρδάνης διαβάζουν έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, ενώ η Μάρθα Φριντζήλα ντύνει τους στίχους με μουσική και ερμηνεύει μελοποιημένη ποίηση, με τον Παναγιώτη Τσεβά στο πιάνο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», 2ας Μεραρχίας Ακτής Μουτσοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.