Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στα ανοικτά της Ταϊβάν

Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στα ανοικτά της Ταϊβάν

193
Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στα ανοικτά της Ταϊβάν

Το ταϊβανέζικο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «TS Taipei» προσάραξε την περασμένη Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Προς το παρόν οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αιτία της προσάραξης.
Τα 21 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από ελικόπτερα της εθνικής υπηρεσίας αεροδιάσωσης της Ταϊβάν.
Η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του πλοίου από τους διασώστες απέτυχε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή της προσάραξης.
Αξιωματούχοι της ακτοφυλακής της Ταϊβάν δήλωσαν ότι έχει αρχίσει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο και για αυτόν το λόγο έχουν προχωρήσει στη λήψη μέτρων για να περιοριστεί η θαλάσσια ρύπανση από την εξάπλωση του πετρελαίου.
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «TS Taipei», που ανήκει στην εταιρεία «TS Lines» με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα του Keelung, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν με προορισμό τον λιμένα του Taichung (κεντροδυτική Ταϊβάν).
Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 2006 και οι δεξαμενές καυσίμων του είχαν 487 τόνους πετρελαίου.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το ξημέρωμα ένα ελικόπτερο της εθνικής υπηρεσίας αεροδιάσωσης της Ταϊβάν με πενταμελές πλήρωμα και ενώ πετούσε στην θαλάσσια περιοχή της προσάραξης προς έλεγχο της διαρροής πετρελαίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κατέπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις πρώτες εικόνες από το πλοίο και την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος.

Φωτό: http://www.taiwannews.com.tw/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.