ΙΣΝ: Δωρεά 1,25 εκ. για εκκίνηση του προγράμματος υποτροφιών της ελληνικής διασποράς

ΙΣΝ: Δωρεά 1,25 εκ. για εκκίνηση του προγράμματος υποτροφιών της ελληνικής διασποράς

121
ΙΣΝ: Δωρεά 1,25 εκ. για εκκίνηση του προγράμματος υποτροφιών της ελληνικής διασποράς

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε δωρεά ύψους $1,25 εκατομμυρίων στο Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education – IIE) – κορυφαίος οργανισμός στην παροχή διεθνών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και στρατηγικής- για την εκκίνηση του Προγράμματος Υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς (Greek Diaspora Fellowship Program -GDFP).
Τα επόμενα δύο χρόνια, 40 ακαδημαϊκοί, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν ως βάση τους τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα λάβουν υποτροφίες ώστε να επισκεφτούν Ελληνικά Πανεπιστήμια και να αναπτύξουν συνεργατικές και παραγωγικές σχέσεις ανάμεσα στους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς, και τα ιδρύματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι υπότροφοι θα διδάξουν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, θα σχεδιάσουν τη διδακτέα ύλη, και θα εκπονήσουν μελέτες σε πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κάθε πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία ανάμεσα στο εκάστοτε ίδρυμα υποδοχής και τον αντίστοιχο επισκέπτη καθηγητή, ενώ οι αιτήσεις για τα προγράμματα υποβάλλονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Η διαδικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιουνίου, και οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως την 1η Αυγούστου, προκειμένου να εξεταστούν για τον πρώτο γύρο των δωρεών. Τόσο τα ιδρύματα, όσο και οι υποψήφιοι υπότροφοι, έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια θα υποβληθεί για πιθανή χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.