Κορνήλιος Καστοριάδης – Κώστας Παπαϊωάννου, δυο φιλόσοφοι του “Mataroa”

Κορνήλιος Καστοριάδης – Κώστας Παπαϊωάννου, δυο φιλόσοφοι του “Mataroa”

209
Κορνήλιος Καστοριάδης – Κώστας Παπαϊωάννου, δυο φιλόσοφοι του “Mataroa”

Tη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» εκδήλωση με θέμα: Κορνήλιος Καστοριάδης – Κώστας Παπαϊωάννου, δυο φιλόσοφοι του “Mataroa” – 70 χρόνια από το περίφημο ταξίδι του πλοίου.
Το βράδυ εκείνο της διαφυγής προς τη Γαλλία, στις 21 Δεκεμβρίου 1945, οι νεαροί Έλληνες της «υποτροφιάδας» ανέμεναν το πλοίο σαν «κιβωτό ελευθερίας»: νέοι άνθρωποι που αργότερα θα γίνονταν ευρέως γνωστοί ως σημαίνουσες προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, επιβιβάστηκαν στο πλοίο Mataroa.*
Ο Γιώργος Πολίτης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, ανάπτυξε ομιλία με θέμα: Κορνήλιος Καστοριάδης: από τη μαθητεία στον Πλάτωνα στην κριτική στον Μαρξ. Στη συνέχεια, η Παναγιώτα Βάσση, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, παρουσίασε την ομιλία της με θέμα: Κώστας Παπαϊωάννου. Ο “παραγνωρισμένος” φιλόσοφος του Mataroa. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», Κατερίνα Λασκαρίδη.
Πριν από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η βράβευση της κ. Μαρίας Μάγγου, υποτρόφου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.