Τι σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια

Τι σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια

119
Τι σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια

Το Ταμεία Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δημοσίευσε τον απολογισμό του για το 2015 στον οποίο περιλαμβάνονται και ορισμένα στοιχεία σχεδιασμού για το 2016. Σε ότι αφορά τα ελληνικά λιμάνια, πέραν του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι κατά το 2015 αύξησαν κατά μέσο όρο 20% την κερδοφορία τους.

Σε ότι αφορά την ΟΛΘ Α.Ε. θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο αξιοποίησης με αυτό της ΟΛΠ Α.Ε. Ειδικότερα ο εν εξελίξη διαγωνισμός προβλέπει την παραχώρηση, σε πρώτη φάση, του 51% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 16% ο πλειοδότης του διαγωνισμού θα το αποκτήσει σε πέντε χρόνια εφόσον ολοκληρώσει τις απαιτούμενες επενδύσεις. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν εντός του Α’ αξαμήνου του 2016.

Εντός του πρώτου μισού του τρέχοντος έτους αναμένεται η ολοκλήρωση και του διαγωνισμού για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένα της Πύλου για σαράντα έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.