Επιδημία ιού Ζήκα: Προσοχή αλλά όχι απαγορεύσεις συστήνει ο ΙΜΟ

Επιδημία ιού Ζήκα: Προσοχή αλλά όχι απαγορεύσεις συστήνει ο ΙΜΟ

118
Επιδημία ιού Ζήκα: Προσοχή αλλά όχι απαγορεύσεις συστήνει ο ΙΜΟ

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) ανακοίνωσε σε εγκύκλιό του ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την επιβολή περιορισμών σε ταξίδια ή σε εμπορικές δραστηριότητες λόγω της επιδημίας του ιού Ζήκα. Το συμπέρασμα ότι οι πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες δεν απαιτούν κάποια έκτακτα μέτρα ή απαγορεύσεις από εθνικές κυβερνήσεις και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη νότια Αμερική αποφασίσθηκε στην Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), η οποία συγκλήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια σημαντική χρονική περίοδο όπου τα Clubs συστήνουν την επαγρύπνηση για συμπτώματα του ιού στα μέλη του πληρώματος πλοίων ή των επιβατών σε κρουαζιερόπλοια. Αρκετές εταιρείες στο χώρο της κρουαζιέρας, προτείνουν σε εγκύους να μην ταξιδεύουν σε συγκεκριμένα δρομολόγια ενώ προσφέρουν στα πληρώματά τους την επιλογή να μη ναυτολογούνται σε πλοία που προσεγγίζουν περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων. Ο ΠΟΥ προτρέπει τους ταξιδιώτες να προστατεύουν τον εαυτό τους από τα τσιμπήματα των κουνουπιών με εντομοαπωθητικά και συστήνει την αποφυγή των συγκεκριμένων ταξιδιών σε έγκυες γυναίκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.