Με την ελπίδα ότι Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να...

Με την ελπίδα ότι Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να «καταναλώνει» η Maersk αισιοδοξεί για αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων

253
Με την ελπίδα ότι Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να «καταναλώνει» η Maersk αισιοδοξεί για αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων

Ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που ήδη μεταφέρονται δια θαλάσσης έχουν ήδη μια αυξητική πορεία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AP Moeller-Maersk A / S.
“Στις αρχές του τρέχοντος έτους, τα πράγματα φαίνονται λίγο καλύτερα», δήλωσε ο κ. Nils Andersen Smedegaard σε δηλώσεις του στο Νταβός της Ελβετίας στο πλαίσιο του διεθνές οικονομικού φόρουμ.
Η Maersk Line υπέστη το περασμένο έτος σημαντική πτώση στις πωλήσεις της αφού η συρρίκνωση της Κινεζικής οικονομίας, η αβεβαιότητα στην Ευρώπη αλλά και η υπερπροσφορά τονάζ κλόνισαν τη συγκεκριμένη αγορά.
Αν και η βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της πλεονάζουσας προσφοράς, η πλευρά της ζήτησης φαίνεται να κυμαίνεται φέτος σε καλύτερα επίπεδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άντερσεν.
Ο Δανός επικεφαλής δήλωσε επίσης ότι το ανταγωνιστικό ευρώ και οι πολύ χαμηλές τιμές της ενέργειας είναι θετικές συνιστώσες για την ευρωπαϊκή οικονομία, οπότε η Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να «καταναλώνει». Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν καλές προοπτικές και δυνατότητες για επενδύσεις σε διάφορες οικονομίες και αγορές στον πλανήτη.